10 DÔVODOV prečo letieť do Hong Kongu

2010-10-21 15:30:00 |   |    | 

HONG KONG - Podľa čínsko-anglickej deklarácie z 19. decembra 1984 sa Hongkong vrátil Číne o polnoci 30. júna 1997 a stal sa osobitnou administratívnou oblasťou Číny, podľa princípu: jedna krajina, dva systémy.



Základ ekonomiky Hongkongu tvorí stále zahraničný obchod, finančné operácie, elektronický, spracovateľský, ľahký a textilný priemysel, ktorý pracuje predovšetkým pre export..

Dynamika rozvoja všetkých stránok života umožnila priradiť Hongkong k tzv. mladým tigrom Ázie, ktorý sa podľa základných parametrov činnosti približuje k rozvinutým krajinám s vysokou životnou úroveňou obyvateľstva.

V Hong Kongu sa stretávajú historické chrámy s modernou zástavbou, staré obytné činžiaky s hypermodernými mrakodrapmi a húfy „domorodcov“ s masami turistov.

Aj keď je Hong Kong už trinásť rokov súčasťou Číny, má s ňou spoločného len veľmi málo.

Čínska prítomnosť spoznáte len podľa červených vlajok a vojakov. Čína sa zaviazala zachovať právny, menový a štátny systém a tak dnešný Hong Kong ponúka stále rovnaké lákadlá, kvôli ktorým už roky priťahuje tisíce turistov...

Môžete skúsiť atmosféru úchvatného moderného a preľudneného veľkomesta, rovnako ako sa prechádzať starými budhistickými chrámami či krásnou prírodou alebo navštíviť múzeá, parky či Disneyland.

Samozrejme sa môžete okúpať v priezračnom mori či polihovať na jednej z mnohých útulných a čistých pláži.

Dopoludnia je mesto „vyľudnené“, obchody a reštaurácie sú väčšinou ešte zatvorené, ale večer sa bulváre menia na obrovské tržnice, na nábreží hrajú hudobníci, pravidelne sa konajú ohňostroje, bary sú otvorené až do rána.

Keď vám neimponuje ruch veľkomesta, okolie vám poskytne vidiecky relax v podobe rybárskych osád na menších ostrovoch, či intimitu tradičných chrámov zasadených do krásnej kopcovitej krajiny.

K ďalším benefitom patrí spoľahlivý dopravný systém, všeobecná znalosť angličtiny, a určite dobrá kuchyňa. Čo vás môže prekvapiť, sú vysoké ceny - všetkého.

Na ostrove Lantau nájdete tridsaťštyrimetrovú sochu sediaceho Budhu s kláštorom Po-Lin, k soche sa však musíte štverať po vyše tristo schodoch.

Asi najpopulárnejšou atrakciou celého Hongkongu, kde môžete stráviť aj celý deň je Ocean park. V obrovskom areáli nájdete desiatky akvárií so stovkami morských živočíchov, ale aj zábavný park s oceánskym divadlom.

K povinným návštevám patrí tiež výlet na vrchol 552 metrovej hory Victoria. Úžasný výhľad na celé obchodné centrum je fascinujúci aj v noci a poskytne vám adekvátnu satisfakciu za námahu pri ceste na vrchol....

 

Zdroj/autor: discoverhongkong,wikipedia,šípplus,drom

VIDEO Hong Kong



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa