KNIHA Paláce viery

2010-12-02 17:00:00 |   |    | 

Najúžasnejšie chrámy veľkých svetových náboženstiev.



Zlatisto sa lesknúce kupoly, mramorové chrámy žiariace z vrcholkov hôr, nádherné stĺpy a pagody, katedrály vypínajúce sa do nebies a bohato zdobené mešity, monumentálne sochy, skvostné obrazy a ornamenty.

Takmer na celom svete ľudia vytvárali v službách náboženstva majstrovské diela architektúry a umenia.

Paláce viery vás pozývajú na veľkú cestu za chrámami svetových náboženstiev, od nórskych drevených kostolov cez katedrály strednej a južnej Európy až k barokovým kostolom Južnej Ameriky. Vysvetľujú náboženský význam, dejiny a architektúru najúžasnejších chrámov veľkých svetových náboženstiev a sprevádzajú ich pôsobivými farebnými fotografiami.

Vyberte sa do Peru. City of Cuzco je staré mesto Inkov, na ktorého ruinách Španieli postavili barokové kostoly a paláce. V Guatemale zasa nájdete národný park Tikal,  ktorý je jednou z hlavných pamiatok na mayskú civilizáciu a zahŕňa rad pozoruhodných chrámov a palácov. Na Haiti vás určite uchváti citadela, palác Sans Souci a ruiny obydlí na plató Ramiers.

Ak vás láka čosi bližšie, v Nórsku nájdete výnimočný drevený kostol v Urnese. Je to drevený stĺpový kostol postavený už v prvej polovici 12. storočia, čím sa radí medzi najstaršie kostoly tohto druhu na svete. Od roku  1979 je súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.

Po stáročia vznikali mohutné a skvostné vybavené stavby, ktorých tvorcovia často patrili k mimoriadnym umelcom svojich čias. Aj preto je kniha Paláce viery úžasnou ukážkou svetového majstrovstva.

 

Paláce viery

Kolektív
Vydavateľstvo: Svojtka&Co.
Rok vydania: 2010
Počet strán: 384
Väzba: pevná
Jazyk: slovenský
Cena: 37,10 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ikar

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 30. apríl. 2024. Meniny má Anastázia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa