V Európe naďalej kolabuje doprava!

2010-12-21 16:00:00 |   |    | 

EURÓPA - Tisíce ľudí strávili noc na letiskách a železničných staniciach v Európe, kde pokračujúce sneženie spôsobuje problémy v celom dopravnom systéme.



Londýnske letisko Heathrow funguje už štvrtý deň asi len na tretinu, letisko vo Frankfurte museli dnes opäť uzavrieť pre záľahy nového snehu, problémy majú aj parížske letiská.

Tretí deň nepremáva ani vlak Eurostar, ktorý spája Francúzsko a Britániu, pričom na železničnom termináli v Londýne sa tvorí až kilometrový rad čakajúcich. Eurostar vyzval pasažierov, aby cestu zrušili a ponúkol im vrátenie peňazí za cestovné.

Terminály letiska Heathrow sa zmenili na prechodné nocľahárne. Prevádzkovateľ letiska, spoločnosť BAA vyzvala pasažierov, aby si pred odletom na internete skontrolovali, či ich let nie je zrušený alebo nemešká.

V Londýne už nesneží a čistenie letísk od snehu a námrazy intenzívne pokračuje. Ďalšie londýnske letisko Gatwick ráno otvorili, no množstvo letov má veľké meškanie alebo ich museli zrušiť.

Nové sneženie narobilo problémy aj v Nemecku, kde museli uzavrieť najväčšie letisko vo Frankfurte, ktoré dnes od rána neprijíma ani nevypravuje žiadne lety. Jednu dráhu sa už podarilo očistiť od snehu a letisko by mali počas dňa postupne sprístupniť. Na letisku strávilo noc asi tisíc pasažierov.

 

Francúzske úrady povolili otvorenie parížskych letísk Orly a Charlesa de Gaulla, väčšina letov má však veľké meškania. Na letiskách strávilo noc asi 3 tisíc ľudí na provizórnych ležadlách.

Letisko Charlesa de Gaulla poskytlo čakajúcim 2 500 diek. Situácia vo Francúzsku sa však zlepšuje. Zlepšenie nastalo aj na letisku v Bruseli, ktoré postupne vypravuje zmeškané lety.

 

Zdroj/autor: ap, afp, sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ap,sita

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa