Vydajte sa na Kubu prostredníctvom knihy a DVD!

2011-01-23 15:00:00 |   |    | 

Aktualizované vydanie obľúbeného turistického sprievodcu. Kubu možno v súčasnosti považovať za jedno z najvyhľadávanejších miest v karibskej oblasti.



Hoci ide o veľmi zaostalú krajinu postihnutú socialistickým ekonomickým experimentom a dlhoročným americkým embargom, turistický ruch je ako najvýznamnejší zdroj devíz silne podporovaný.

Pri skutočne skvostných plážach vyrastajú nové letoviská s modernými hotelmi a všetkým vybavením. Najznámejšie je Varadero, ale pozornosť zahraničných návštevníkov čoraz viac priťahujú aj ďalšie miesta ako napríklad ostrov Cayo Largo.

Hlavné mesto Havana je živým skanzenom, v ktorom sa môžete vrátiť do päťdesiatych rokov dvadsiateho storočia. Neobyčajne pôvabná je najmä jeho stará časť Habana Vieja, kde nájdete architektonické skvosty, z ktorých mnohé pochádzajú zo šestnásteho storočia.

Pri cestách provinciami sa dostanete do nádherných hôr a panenských údolí, na opustené pláže a do miest a dedín, ktorých vzhľad a obyvatelia sa za posledných niekoľko desaťročí takmer vôbec nezmenili.

Športovo založení turisti určite radi vyskúšajú svoje sily pri výpravách smaragdovo zeleným pohorím Sierra Maestra alebo pri podvodnom prieskume v María la Gorda.

Kuba je rajom zvedavých cestovateľov túžiacich po bezprostrednom, osobnom kontakte s miestnymi obyvateľmi a čoraz viac aj zámožnejších klientov veľkých cestovných kancelárií, na ktorých tu čaká exotická a pohodlná dovolenka.

 

Kuba + DVD

Rough Guides
Vydavateľstvo: Jota
Rok vydania: 2011
Väzba: brožovaná
Jazyk: český
Počet strán: 640
Cena: 32,02 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: jota.cz

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa