SLOVENSKO Sneh a poľadovica

2007-11-12 09:38:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Horský priechod Donovaly je pre nákladné súpravy a kamióny dlhšie ako 10 metrov stále uzavretý. Vo vyšších polohách sa tam na ceste nachádza utlačená a posypaná vrstva snehu do troch až štyroch centimetrov. Obchádzkové trasy vedú cez horské priechody Šturec a Čertovica.



 

Prejazd cez Šturec a Čertovicu, ale aj cez horský priechod Lom nad Rimavicou v okrese Brezno je bez obmedzení. Na komunikáciách sa tam na vozovkách nachádza po chemickom posype asi dvojcentimetrová vrstva kašovitého snehu.

V okresoch Banská Bystrica a Brezno sú všetky cestné komunikácie zjazdné. V nižších polohách po chemickom posype sú mokré, vo vyšších polohách sa na nich nachádza kašovitý alebo utlačený sneh do dvoch centimetrov, informoval TASR dispečer banskobystrického závodu Regionálnej správy ciest Banská Bystrica Dušan Škubák.

Sneženie a poľadovica naďalej komplikujú dopravu v niektorých regiónoch Slovenska. Všetky hlavné cestné ťahy sú však zjazdné, vyplýva z informácií Slovenskej správy ciest (SSC).

S poľadovicou musia motoristi počítať na ceste z Nových Zámkov do Nitry, zvýšiť opatrnosť by mali aj na ďalších úsekoch. "Pri nízkych teplotách je na mokrých vozovkách zvýšené riziko vzniku poľadovice," upozornila SSC.

Meteorológovia predpovedajú na dnešok na mnohých miestach sneženie, na juhozápade by malo pršať, alebo padať dážď so snehom.


Zdroj/autor: ssc,tasr,wnsita,čtk,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa