AUTOM Zmenená doprava v Trnave

2009-03-02 09:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Významnou mierou do organizácie dopravy v Trnave zasiahne v nasledujúcich mesiacoch výstavba dvoch okružných križovatiek na najfrekventovanejších cestných ťahoch.



Takmer súčasne budú prebiehať práce na cestných uzloch v smere na Záhorie a Česko a v smere na diaľnicu D1 a rýchlostnú komunikáciu R1 do Nitry. Výstavbou križovatiek sa doprava v meste zdynamizuje, stavebné práce si však vyžiadajú popri obmedzení aj toleranciu motoristickej verejnosti, ktorá bude musieť využívať náhradné trasy.

     
Objazd na uliciach Trstínska, Cukrová a Ružindolská smerom na Českú republiku bude vybudovaný ak dvojpruhový. S prácami by sa malo podľa počasia začať už v najbližších dňoch, koniec je naplánovaný na august 2009.

Počas výstavby bude tranzitná nákladná doprava v smere z Čiech odklonená už v obci Trstín za Bielou horou na Hornú a Dolnú Krupú a v Trnave potom cez vybudovanú časť severného obchvatu a po juhovýchodnom obchvate na diaľnicu.

Tranzitnej osobnej doprave pokračujúcej za Trstín sa odporúča použiť obchádzkovú trasu cez Hornú a Dolnú Krupú. Priamo v Trnave bude Ružindolská ulica v časti medzi ulicami Trstínska a Š. Moyzesa úplne uzatvorená.

Autobusová doprava bude vedená po pôvodnej trase, obmedzenie sa predpokladá len v dočasnej zmene zastávok. Doprava bude usmernená prenosným dopravným značením a premávka bude vedená vo voľnom jazdnom pruhu pre oba smery pomocou svetelnej signalizácie.
     
Práce na výstavbe okružnej križovatky ulíc Nitrianska, Tamaškovičova a Sladovnícka a na rozšírení Nitrianskej ulice bude realizovať Slovenská správa ciest. Hlavným obmedzením bude zúženie vozovky s obojsmernou premávkou na Tamaškovičovej ulici na 4 m.

Stavba bude realizovaná po etapách, v súvislosti s čím sa bude meniť aj dopravné značenie, prípadne obchádzkové trasy. Nevyhnutná bude prekládka inžinierskych sietí, budovanie dažďovej kanalizácie a samotná výstavba križovatky si v tomto úseku vyžiada obmedzenie dopravy, ktoré bude vyznačené prenosným dopravným značením.


 

Zdroj/autor: tasr,drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: idoprava

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa