NA KRÍDLACH Zatvorené letisko (2)

2010-10-21 15:20:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Bratislavské letisko Milana Rastislava Štefánika s cestujúcimi museli dnes popoludní evakuovať pre výhražnú správu, ktorú e-mailom zaslal anonym. Policajti bombu nenašli.



Polícia po vykonaní pyrotechnickej prehliadky žiadnu výbušninu nenašla, informoval krajský policajný hovorca František Peczár. Explóziou sa podľa polície vyhrážala neznáma osoba, ktorá žiadala vyplatenie peňazí. Pre poplašnú správu meškali tri lety. 

"Pyrotechnická prehliadka bola ukončená s negatívnym výsledkom," poznamenal Peczár. Anonym si podľa polície vyžiadal vyplatenie peňazí prostredníctvom e-mailu, inak hrozil výbuchom na letisku.

Internetový portál TVnoviny.sk napísal, že anonym si vypýtal milión eur. Vyšetrovateľ začal v tomto prípade stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy a vydierania, dodal Peczár. 

Príjem výhražného mailu priznala aj hovorkyňa letiskovej spoločnosti Dana Madunická, jeho obsah však nezverejnila. Potvrdila, že prevádzka na letisku bola pozastavená od 13:20 do 14:45. "Cestujúci boli letiskovými autobusmi prevezení do bezpečnej vzdialenosti, kde mohli v teple zotrvať až do ukončenia celej akcie," poznamenala. 

Asi polhodinové meškanie sa dotklo troch liniek. S oneskorením odleteli lietadlá do Prahy a na Sardíniu s pôvodne plánovaným odchodom okolo 15:00. "Cestujúci z Barcelony, ktorých lietadlo v Bratislave pristálo o 14:25, vyčkávali na ukončenie akcie v lietadle stojacom v bezpečnej vzdialenosti od terminálov," dodala Madunická. 

 

Centrálna informačná služba Letisko Bratislava

Tel: +421 2 3303 3353
information@airportbratislava.sk

 

Zdroj/autor: tasr,sita,mvsr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 18. máj. 2024. Meniny má Viola.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa