AUTOM Ako si požičať auto na dovolenke

2010-07-05 10:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Mnohých dovolenkárov unavuje tráviť celý pobyt ležaním na pláži a chcú zažiť aj trochu vzrušenia...



Požičanie motorového vozidla, s ktorým turista preskúma okolitú krajinu môže byť skutočným zážitkom a turisti to začínajú čoraz viac využívať. V niektorých cestovných kanceláriách (CK) je požičanie motorového vozidla na pár dní dokonca zahrnuté priamo v dovolenkovom balíku.

Na druhe strane, tento spôsob prepravy môže vyjsť lacnejšie ako fakultatívne výlety a človek nie je viazaný na žiadny pevný program, ale svoj čas si môže usporiadať podľa vlastných predstáv.

Ceny za požičanie sa pohybujú od 35 eur na deň bez pohonných hmôt. Čo v praxi väčšinou znamená, že auto po zapožičaní, vrátite s takým množstvom benzínu aké bolo, keď ste auto prevzali. Najlacnejšie sú autá na uzavretých ostrovoch, pretože je tam obmedzené riziko ich krádeže. Populárne sú však aj motorky, skútre a štvorkolky.

Na požičanie je potrebný pas (v rámci EÚ stačí občiansky preukaz), vodičský preukaz európskeho formátu (niekde chcú, aby bol klient jeho držiteľom aspoň dva roky), peniaze, prípadne kreditná karta na čiastočné pokrytie depozitu.

Depozit zahrňuje aj poškodenie auta. Ak ste ho napríklad poškrabali, majiteľ vám môže odpočítať adekvátnu sumu hneď na mieste, alebo z kreditnej karty. Pre istotu si podrobne prečítajte Podmienky zapožičania automobilu.

Pri preberaní vozidla spolu s pracovníkom požičovne vizuálne skontrolujte jeho stav a prípadné poškodenie si nechajte zapísať do preberacieho protokolu

Ak ste na zájazde s CK, skontaktujte sa s delegátom vašej cestovnej kancelárie v danej oblasti a on vám poradí osvedčenú požičovňu. Priamo na mieste je potrebné, okrem vizuálnej kontroly, overiť si či cena za zapožičanie obsahuje aj kompletné poistenie.

V prípade individuálnej turistiky je lepšie si auto dopredu rezervovať prostredníctvom internetovej stránky alebo obchodného zástupcu príslušnej požičovne.

 

 

 

Zdroj/autor: auto,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa