NA CESTÁCH Nech žije Cuba libre

2009-10-30 17:00:00 |   |    | 

KUBA / video - Chceli by ste sa ocitnúť na krásnej bielej pláži s palmami okolo vás a krásne sa pri tom opáliť? Áno? V tom prípade vám veľmi rada odporučím Kubu – Varadero a niečo vám ešte k tomu porozprávam...



Prvý deň mojej dovolenky sa začal tým, že sme si zavolali taxík a ten nás odviezol na bratislavské letisko, odkiaľ sme odleteli do Prahy. Kufre nám už odbavili, prešli sme cez pasovku aj cez röntgen. Nastalo opäť ďalšie čakanie v gate A3. Čakali a čakali. Konečne sme nastúpili do lietadla a odleteli sme.

Všetci sme boli unavení, no našťastie nám tých 14 hodín letu rýchle ubehlo. Na letisku vo Varadere nás čakala delegátka. Odviezli sme sa do hotela, dostali sme izby (mimochodom hotel bol prekrásny - vybrali sme si nádherný hotelový komplex). Mysleli sme si, že hurá konečne sme tu a šup kúpať sa! Ale bol tu väčší problém – izby, ktoré sme dostali boli škaredé a s výhľadom na stavenisko a to sme si nezaplatili. Išli sme sa sťažovať.

Na ďalší deň nám izby vymenili za nádherné s nádherným výhľadom na more, ale samozrejme za menší úplatok (ako inak). Zistili sme, že sme neboli sami - toto je ich taktika, ako získať peniažky od turistov. Neskoršie sme mali stretnutie s delegátkou, kde sme si zakúpili výlety, a potom sme sa išli kúpať na pláž, ktorá nemala chybu! 

Prvým výletom bol výlet do Havany na celý deň - ten bol celkom dobrý, mohli sme si tam nakúpiť cigary, známy kubánsky rum, pofotiť sa tam s Kubánkami, ale úprimne, čakala som viac. Podarilo sa nám vidieť aj Fidela – to sa málokedy podarí – išiel pri nás vo svojom aute, okrem toho sme každý deň mali možnosť ho pozorovať v TV, ako vedie monológ v podstate o ničom, táral o tom, že si ľudia máju kupovať nové spotrebiče, aby ušetrili elektrinu - vydržali by ste to pozerať maximálne 2 minúty! Po tomto výlete budete dobre unavení.

Piaty deň dovolenky - konečne sme si išli užívať. Jediný problém bol, že bolo zamračené a zima (to bol jediný deň), ale dalo sa kúpať, no len v bazéne – v mori boli vysoké vlny. Tento deň sa mi stal osudným – neuvedomila som si, že slnko opaľuje, aj keď je zamračené a nenatierala som sa pravidelne. Výsledok - spálila som sa! Večer bol pre mňa katastrofou a bola som smutná, pretože nasledujúci deň sme mali ísť na ďalší výlet.

Výlet Jungletour - to bol celkom srandovný výlet, no musela som si dávať pozor na slnko, aby som sa ešte viac nepripiekla. Šoférovala som tam vodný čln a naháňali sme sa po vodných kanáloch :). Navštívili sme aj mini zoo - kde sme sa fotili s krokodílom, ktorý ma však ocikal! Nevadí, má to aj menšiu výhodu - to môže povedať len málo kto, že ho ocikal krokodíl.

Siedmy deň - výlet na krokodíliu farmu. Cestovali sme zhruba 3-4 hodinky. Na farme sme sa tiež fotili s krokošmy, dalo sa tam kúpiť veľa suvenírov, napríklad krokodílie zúbky ktoré mám teraz na krku. Po farme sa išlo do zátoky Svíň, kde sme sa zastavili na obed na mieste, kde kraby prechádzajú cez cestu, aby na druhej strane nakládli vajíčka, ale že vraj len v noci. Na ceste sme videli samé fľaky od rozpučaných krabov. Všade boli mŕtve, ale sem tam aj živé kraby, ale zalezené.

Potom sme sa išli okúpať - pred reštauráciou sa dalo kúpať, akurát že to nebola piesočnatá pláž, ale útesová pláž. Do vody sa muselo zliezať po rebríkoch. Tam sme sa trošku pošnorchlovali a išli nazad do autobusu. Ešte pred odchodom (ako vždy) chodím na WC - išla som, pozrela som do záchodu - prázdny - vošla som... dávam si hore gate pozriem medzi nohy a čo to vidím?! KRAB! ŽIVÝ!!! BOŽE!!!! Tak som sa zľakla, až som zjačala! V momente som bola vonku!!!

Ôsmy deň dovolenky - výlet na katamaráne. Plavili sme sa medzi ostrovčekmi, na katamaráne sme sa opaľovali, tancovali, popíjali kubánsky rum, mochito, cuba libre a užívali si. Zastavili sme sa na otvorenom mori, tam sme skočili do nádrže, kde boli delfíny, okúpali sme sa s nimi a vyfotili. Ďalšou zastávkou bol opustený ostrov s krásnou plážou. Tam sme sa naobedovali, okúpali sa a opäť odplávali domov, na hotel.

Môžem povedať, že tento výlet nemal chybu a zo všetkých výletov bol najlepší a najkrajší!!! Posledné tri dni dovolenky sme strávili na hoteli a užívali si. Na pláži sme sa naučili tancovať kubánsku salsu, pozbierali sme si pár kokosov domov, a opaľovali sa. Na našom hoteli sa mi najviac páčili kokosové palmy, pretože hotel mal prekrásnu záhradu – samé palmy a kvety - jednoducho nádhera.

Môžem povedať, že táto dovolenka bola zo všetkých dovoleniek, na ktorej som bola, najlepšia a najkrajšia! Jedinou nevýhodou celej dovolenky bolo cestovanie a dlhé čakanie, ale bez toho by to nešlo...

 

Zdroj/autor: jenny,drom

Prežili ste aj vy niečo podobné? Napíšte nám... Radi zverejníme vaše zážitky, pocity, postrehy, rady či sťažnosti aj s fotografiami z vašich ciest po svete. 

VIDEO Moje mesto Havana! 

 



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa