NA CESTÁCH Za veľkou mlákou

2010-08-08 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Krajina, ktorá svojou rozlohou očarila mnohých skrýva veľa tajomstiev, ktoré stojí za to odhaliť.



Amerika. Väčšinou obdivovaná, mnohými nenávidená, vraj "krajina neobmedzených možností". Nikdy nebolo mojím snom, ani len túžbou navštíviť túto zem. No naskytla sa príležitosť, z ktorej som nebola moc nadšená a moja cesta tam sa stala pre mňa povinnosťou.

Hneď ako prvé, čo vám znechutí pobyt je tá neskutočná cesta tam. Let trvá približne 10 hodín a zadok máte vylisovaný tak, že neviete či sa vôbec skladá z dvoch polovíc. A druhou nepríjemnosťou je vyschnutá nosová dutina a sliznica z klimatizácie, ktorá prebieha počas celého letu. No a do tretice všetko dobré, takže ešte na vás čaká tretia a možno posledná  nevyhnutnosť a tou je emigračný úrad, na ktorom pracujú „veľmi milí“ ľudia, ktorí sa vás budú pýtať na všetko možné. Najmä chcú vedieť účel vašej cesty  a u koho budete bývať... Takže, keď prejdete týmto posledným levelom a budete mať pocit, že ste čistý do špiku kostí, uvidíte pred sebou veľkú bránu, za ktorou by vás mal niekto čakať, prinajhoršom aspoň taxíííííík...

Dôvodom mojej strastiplnej cesty do USA bola svadba mojej staršej sestry.  No netušila som, že  sestra so svojim budúcim manželom pre nás všetkých pripravili pred svadobnú cestu do Las Vegas ... a teraz si predstavte všetky zmätené úseky z filmov, ktoré sa vám zrazu začnú premietať vo vašom mozgu a vy sa dokážete zmôcť len na jedno slovo: „waaaaau...“

Naše lietadlo pristálo doobeda, tak som aj trochu ľutovala, že sme z výšky nemohli vidieť žiarivé Vegas, ale počas cesty z letiska do hotela v limuzíne mi to bolo už úplne jedno... Asi poznáte ten pocit, keď vám spadnú sánky, tak tie moje sa už ani nezdvihli. Na chvíľu som sa cítila ako svetoznáma hviezda, pred ktorou vystrú červený koberec a budú ju fotografovať po celú cestu do hotelovej izby.

I keď predo mnou nebol žiadny červený koberec ani fotografi. Mňa očarilo niečo celkom iné.... obrovské klimatizované kasíno plné peňazí a tajne slávnych ľudí. I keď nie som gemblér, ani neinklinujem k nejakým hazardným hrám, neskutočne ma ten pohľad fascinoval. Ten pocit, ktorý som práve prežívala bol taký silný, že som sa cítila ako súčasť nejakého filmu a zrazu som bola niekým úplne iným.

A verte mi, vôbec nebolo ťažké sa vžiť do nejakej úlohy, ktorá vás momentálne napadne. Jednu noc ste mohli byť pokojne aj Marilyn Monroe, ďalšiu zase Julia Roberts, ale vždy ste v žiare lesku a mocných mužov boli slávna. Amerika je známa tým, že si ľudia sami seba nevšímajú  a nevenujú toľko pozornosti pohľadom jeden na druhého, ako napríklad v Európe. No vo Vegas je to iné, pri prechode nočnými luxusnými kasínami neujdete žiadnym zvedavým očiam. Pohľady ľudí skúmajú odkiaľ asi ste, kto vlastne ste a čo vás priviedlo do „krajiny svetiel a nočného života“.

Mojou prvou zastávkou bol najúžasnejší night club, aký som kedy mala možnosť vidieť a potom aj zažiť. I keď najprv si musíte vystáť poriadne dlhú radu pred klubom aby ste sa do neho vôbec dostali. Alebo sa môžete rozhodnúť, že zaplatíte sekuriťákovi pri VIP vstupe pár stovák dolárov a budete tam ihneď. Nesledujete čas. A ani vás netrápi či už začalo svitať. Tu totiž nič nekončí, ani zábava, ani život!

Keď som sa v to ráno dopratala na hotelovú izbu, nešla som spať. To by bola veľká chyba. Prvú vec, ktorú som urobila, bola rýchla sprcha, šup do plaviek a rýchly prechod k hotelovému bazénu. Boli tam bazény s vytvorenými vlnami, na ktorých ste pokojne mohli aj surfovať, ďalšie ohromili tak, že vás do určitého tvaru unášal prúd vody, bolo to fantastické, vôbec som sa v tom bazéne nemusela hýbať a takisto jakúzy a vodopády od výmyslu sveta...

Ale všetko krásne a úžasne sa raz musí skončiť a nebolo tomu inak ani vtedy a došlo na cestu späť do Chicaga. Všetko prebehlo podľa predstáv a svadba bola priam neskutočná, ale to už by bol zase iný príbeh...


 
  • Prežili ste aj vy niečo podobné? Napíšte nám Radi zverejníme vaše zážitky, pocity, postrehy, rady či sťažnosti aj s fotografiami z vašich ciest po svete. 

 

Zdroj/autor: Lucia, drom



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa