Cyklodovolenka je aj pre vás. Vyberte sa na bicykloch do Európy

2014-07-21 13:00:00 |   |    | 

Spoznáte sa podľa toho, že každú voľnú chvíľku v prípade dobrého počasia využijete na bicyklovanie. Len tak si dokážete vychutnať okolitú krajinu a navyše urobíte aj niečo pre svoje zdravie. Pri predstave dovolenky len sklamane pozeráte na svojho miláčika a nedobrovoľne ho opúšťate na pár dní. Máme však pre vás dobrú správu. Dajte tejto neveselej predstave červenú a vyberte sa užiť si tieto prázdniny spolu so svojim bicyklom. A toto sú tie najlepšie miesta, kde si môžete vychutnať cyklodovolenku.



Nemecko

Ak sa v Nemecku vyberiete kdekoľvek, vždy narazíte na dobrú sieť cyklistických trás. V tejto krajine si dávajú na službách pre cyklistov záležať a tak si môžete zvoliť miesto cieľa presne podľa vašich schopností. Zoberte so sebou pokojne aj menej zdatných športovcov, pretože každý si nájde trať presne podľa svojich predstáv. A zatiaľ čo sa vy vyberiete po náročnejšej trase, tí ostatní prejdú po krátkom vychádzkovom chodníku. Špecialitou sú horské prechody, kde je bonusom krásna príroda.

 

Tenerife

Pre mnohých typická dovolenková destinácia, no oddych sa tam dá stráviť aj aktívnym spôsobom. Hory vulkanického pôvodu majú osobité čaro. Bola by teda škoda, keby ste okolo nich iba tak prebehli autom. Keď vezmete v úvahu skvelé počasie, môžete si naplánovať aj dlhšie cyklotúry bez toho, aby ste sa obávali ich nečakaného prerušenia. Vďaka veľkému prevýšeniu si môžete poriadne preveriť svoje schopnosti a otestovať sa aj so svojimi priateľmi.

Isle of Man

Ostrov, ktorý sa nachádza medzi Anglickom a Škótskom. Pochváliť sa môže nádhernou drsnou prírodou a úžasnými scenériami. Ak čakáte nejakú romantiku, budete trošku sklamaní. I keď časť trás prechádza popri pobreží a funguje skôr ako oddychová etapa, mnoho z nich nájdete v kopcoch, kde si naozaj preveríte svoju kondíciu. Na Isle of Man absolvuje prípravu aj mnoho profesionálnych cyklistov. Nezabudnite že tu prší o čosi častejšie, takže si pribaľte aj nepremokavé oblečenie.

Francúzsko

Magnetom pre cyklistických fanúšikov je slávna Tour de France. Roky obdivujete výkony športovcov, no čo keby ste si to teraz vyskúšali na vlastnej koži? Nemusíte sa hneď porovnávať s ich úspechmi. Stačí si vybrať tú etapu, ktorá sa vám bude zdať najkrajšia a potom ju postupne prejdite aj na niekoľko častí. Vy nejdete súťažiť, idete si vychutnať prírodu a aspoň trošku sa priblížiť tomu pocitu, ktorý zažívajú vaši obľúbenci.

Rumunsko

Prírodnými podmienkami je to pre nás veľmi blízka krajina. Krásne hory ponúkajú navyše skvelú možnosť na cyklodovolenku. Na jednotlivé horské priechody budete potrebovať trošku lepšiu kondíciu. No aj keby sa vám nedarilo ich prekonať, stále si môžete urobiť v Karpatoch dlhšiu prestávku a po oddychu pokračovať ďalej. Bonusom sú príjemné ceny, ktoré veľmi nezaťažia vašu peňaženku.

Nórsko

V tejto krajine sa môžete vybrať ktorýmkoľvek smerom, nikdy neurobíte chybu. Či to budú malé dedinky, alebo krásne pohoria, vždy budete mať dovolenku s krásnymi spomienkami. My sa teraz zameriame skôr na pobrežie. Tam totiž nájdete prekrásne rybárske oblasti. Dovolenku tak môžete spojiť aj s gurmánskym zážitkom a spoznať Nórsko z tejto perspektívy. Zaujímavou alternatívou je prepojenie cyklistických trás aj so susedným Švédskom a Fínskom. Pokojne sa pár kilometrov presuňte vlakom a potom prebádajte novú krajinu.

Sicília

Zaujímavú alternatívu ponúka aj Taliansko. Na Sicíliu nemusíte brať vlastný bicykel a komplikovať si tak dopravu. Stačí si ho prenajať priamo na mieste. Jednotlivé oblasti spájajú rôzne kultúrne zaujímavosti. A hlavným motívom okrem bicyklovania môže byť aj spoznávanie tunajšej histórie. Cyklodovolenku si však naplánujte skôr na jesenné obdobie. V lete tam býva príliš teplo a možno by sa vám nejazdilo práve najlepšie.

Autor: David

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa