CHORVÁTSKO Najlepší kemp

2008-05-19 12:00:00 |   |    | 

CHORVÁTSKO - Chorvátsky turizmus sa tento rok nesie aj v znamení kempingov, pretože Chorvátsko je tiež destináciou so širokou ponukov miest na strávenie dovolenky pod stanom.



V súlade s tým sa odvíjajú aj rôzne prezentačné a marketingové aktivity v tej časti

turistickej ponuky ktorá tvorí nezanedbateľnú časť chorvátskeho turizmu.

Podľa údajov Chorvátskeho združenia kempov hosťom je k dispozícií ubytovanie v 235 autokempoch s možnosťou ubytovania 214 482 osôb. Okrem nich je v prevádzke ešte 279 kempov v domácnostiach s kapacitov 10 033 osôb, a minulý rok bolo v kempoch uskutočnených viac ako 13 miliónov prenocovaní.

Najviac sa ich nachádza v troch župách – Istrijskej, Prímorsko – goranskej a v Zadarskej. S trochu menším počtom sú tu Splitsko – dalmatínska a Dubrovnícko – neretvianská župa, a najmenej ich je v Karlovačkej župe a v meste Záhreb.

Zaujmavé je, že napríklad v Karlovačkej župe majú najväčší podiel na celkovo počte prenocovaní realizovanom na úrovni žúp aj keď nedisponujú s veľkým počtom lôžok. Ak spomíname turistov, najviac je hostí z Nemecka, potom zo Slovinska, Holandska, Talianska a Rakúska a ak berieme do úvahy prenocovania v župách musíme pridať turistov z Francúzska, Belgicka, Čiech, Poľska, Maďarska a samozrejme Chorvátska.

Aby sa chorvátskej kempingovej ponuke okrem rýchlejšieho rozvoja kvalitných turistických produktov umožnila ešte aj lepšia propagácia na európskom trhu, národné kemping združenie založilo projekt "Kvalita kempov".

Tento projekt zahrňuje vedúce kempy, ktoré sa budú spolu propagovať pod značkou "Najlepší chorvátsky kemp" a bude ich možné rozlíšiť podľa značky označenia pri vchode do kempu.

Aby ste dostali vstupenku do kruhu najlepších, zadané sú veľmi jasné podmienky a po ohodnotení kempov, Chorvátske združenie kempov vydalo novú brožúru Najlepší chorvátsky kemp.

V brožúre sa nachádza 39 kempov a je vydaná v nemeckom, anglickom a talianskom jazyku a už bola predstavená na trhoch v zahraničí.  Takto sa turisti veľmi lahko môžu informovať o tom, kde sa v Chorvátsku nachádzajú kempy a jednoducho sa len rozhodnúť v ktorom z nich strávia svoju letnú dovolenku.

 

 

Zdroj/autor: chtz,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa