Hanalei Beach

2013-08-16 10:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Perfektná havajská pláž uhniezdená pozdĺž romantického severného pobrežia Kauai je čarovným miestom so zlatistým pieskom, romantickým horizontom a vulkanickými útesmi popretkávanými dramatickými vodopádmi… Zoznámite sa?



Ste fanúšik farieb podmorského sveta? Jasné tyrkysové vody havajskej pláže Hanalei vám ponúknu nezabudnuteľný zážitok. Pozorovať dúhové roje farebných rýb medzi žiarivými koralovými útesmi je snom všetkých potápačov a nadšencov šnorchlovania. Počas letných mesiacov sú vody v zátoke Hanalei také pokojné, že pripomínajú obrovský nebeský bazén. Miestnu atmosféru si s radosťou užívajú rybári, kajakári aj plavci, ktorých v zime, v čase oceánskej aktivity burácajúcich vĺn vystriedajú živelní surferi a windsurferi.

Centrom uvoľneného životného štýlu je dedinka s rovnakým názvom, Hanalei na severnom pobreží, ktorá je svojím vizuálom ako vystrihnutá z najkrajšej dovolenkovej pohľadnice. Turistov z celého sveta sem lákajú nielen nádherné scenérie, ale aj komfort v podobe niekoľkých luxusných rezortov s kvalitnými službami, reštauráciami či obchodmi.

Z Kauai sa môžete dostať aj na dobrodružnú cestu v divočine zvanú Na Pali. Takýto zážitok môže byť pokojne najnezabudnuteľnejším z vášho pobytu. Niekoľko ciest  do neprebádaných oblastí vedie cez jazdné mosty a ich prekročenie znamená dobrodružstvo v drsnej prírode, spoznávanie ukrytých miest a dediniek pobrežnej krajiny.

Život v Hanalei je príjemným spomalením a zastavením sa z klasického kolobehu naháňačiek. Ľudia chodia pomalším tempom, viac sa usmievajú, sú otvorenejší, priatelia sa s cudzincami a tešia sa zo všetkého, čo im života prináša.

 

Zdroj/autor: frommers.com, Andrea Boldišová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa