7 najväčších atrakcií v štáte New York

2019-02-13 12:00:00 |   |    | 

New York je pre cestovateľov lákavou destináciou. Lenže tak ako je zaujímavé a pestré toto mesto, rovnaké dobrodružstvá zažijete aj v samotnom štáte. Tam objavíte nádhernú prírodu, stretnete sa s pútavými dejinami a vzrušujúcimi atrakciami. Prenajmite si auto a pustite sa do plánovania ďalšieho skvelého výletu.



 

Niagarské vodopády

Jednoznačnou jednotkou sú Niagarské vodopády. Ľuďom sa skôr spájajú s Kanadou, pretože často prichádzajú na výlet práve z tejto strany, ale štát New York je taktiež hrdým majiteľom tohto prírodného zázraku. Priamo z tohto mesta je to k vodopádom takmer sedem hodín cesty. Pre jednoduchší presun si môžete objednať tour, ktoré vás zavedú aj do iných zaujímavých lokalít. Niagary si môžete pozrieť z niektorej vyhliadky, ale priplatiť si môžete aj za špeciálnu prehliadku loďou, ktorá vás zavedie bližšie k vodopádom a na vlastnej koži zažijete ich odzbrojujúcu silu. Využite túto príležitosť a choďte sa pozrieť aspoň na jeden deň aj do Kanady.

 

Adirondacks

Dokonalý únik od veľkomesta poskytuje pohorie Adirondacks. Najvyšší končiar dosahuje výšku vyše 5000 m n.m. Vyberať si môžete spomedzi desiatok turistických chodníkov. Niektoré vedú priamo k vrcholom kopcov, iné prechádzajú len miernymi údoliami a sú určené skôr na príjemnú dlhú prechádzku. V Adirondackse sa nachádza viacero jazier, ktoré kontrastujú s okolitými lesmi. V tejto lokalite nájdete mnoho chát, ktoré sú situované v opustených údoliach iba v obklopení pokojnej prírody. Niektoré z nich prenajímajú pre turistov a môžete tam stráviť nezabudnuteľnú dovolenku. Ovzdušie v tejto lokalite je najlepšie v celom štáte New York, preto sa pohorie Adirondacks stalo obľúbeným dovolenkovým miestom aj pre domácich obyvateľov.

 

Park Tisíc ostrovov

Keď budete pokračovať od tohto pohoria smerom na západ, dostanete sa do ďalšej krásnej prírodnej lokality. Národný park Tisíc ostrovov sa nachádza na hraniciach s Kanadou. Na jazere Ontario je dokopy 1864 ostrovov. Niektoré z nich sú neosídlené, na iných sa nachádzajú súkromné vily alebo menšie rezorty. V lete si tam môžete prenajať niektorú z chát a odtiaľ vyraziť na výlet na ďalšie zaujímavé miesta. Počas väčšiny roka tam organizujú plavby, ktoré vás prevezú pomedzi vybrané ostrovy. Charakteristickou atrakciou je most Tisíc ostrovov, ktorý spája New York s Ontariom a prechádza ponad túto krásnu oblasť. Táto cesta patrí medzi najkrajšie v Amerike.

 

George Eastman House

Dom zakladateľa spoločnosti Kodak sa symbolicky stal najstarším múzeom fotografie na svete. Veľkolepá stavba pochádza zo začiatku 20. storočia a má až 50 miestností. Po smrti pôvodného majiteľa tam v roku 1949 otvorili prvú výstavu venujúcu sa vývoju fotografovania a samotným fotografiám. K nim pribudla aj zbierka predmetov, ktorá približuje históriu filmovania. Vďaka tomu sa z domu George Eastmana stalo jedno z najvýznamnejších múzeí v krajine, ktoré je povinnou jazdou pre každého fotografa a milovníka tohto umenia. V súčasnosti sa tam nachádza vyše 400 000 fotografií, ktoré zachytávajú dôležité momenty v našich dejinách.

George-Eastman-House=Exterior.JPG
By Dmadeo - Own work, CC BY-SA 4.0, Link

 

Buffalo

V tomto štáte sa nachádza aj mnoho iných nádherných miest. Jedným z nich je Buffalo, ktoré môžete navštíviť pri ceste ku Niagarským vodopádom. Jeho najdôležitejšou atrakciou je dom, v ktorom v minulosti zložil inauguračný sľub prezident Theodore Roosevelt. Buffalo má taktiež krásnu botanickú záhradu a ZOO, kde chovajú ľadové medvede. Pokiaľ si chcete len dopriať krásnu prechádzku, choďte do časti Canalside. Významnou architektonickou pamiatkou je dom Darwina D. Marina, ktorý navrhol Frank Lloyd Wright. Táto práca sa pokladá za jedno z jeho vrcholných diel, ktoré inšpirovalo mnohých ďalších architektov.

 

Lake Placid

V roku 1980 sa v Lake Placid konali zimné olympijské hry a odvtedy sa celá oblasť stala ešte obľúbenejšou turistickou destináciou. Ako spomienku na túto výnimočnú udalosť tam vybudovali múzeum, v ktorom sa dozviete informácie nielen o tejto olympiáde, ale aj celkovo o histórii tohto veľkého športového sviatku. V zime turisti navštevujú Lake Placid najmä kvôli lyžovačke, v lete sa vám naskytne v tejto oblasti ešte oveľa viac aktivít. Túry, kajakovanie, plávanie, ale aj pár adrenalínových zábaviek. To všetko na vás čaká v ďalšej krásnej časti New Yorku.

 

Albany

Milovníci historickej architektúry si nájdu svoje obľúbené miesto v Albane. Séria dobových budov ukazuje vývin stavebníctva v tomto štáte. Okrem toho sa tam nachádzajú aj dve významné múzeá. Jedno sa venuje vojenskej histórií a sústreďuje sa najmä na obdobie 2. svetovej vojny. Druhé múzeum sa zaoberá umením a dejinami. Nájdete tam viacero cenných zbierok a dozviete sa mnoho informácií o amerických umelcoch. Rezervujte si čas na prechádzku vo Washingtonovom parku, kde sa nachádza až sto rôznych druhov stromov a niekoľko monumentálnych sôch.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa