Na pivko do Dublinu

2011-01-06 10:00:00 |   |    | 

ÍRSKO - Dublin je mesto plné krčiem. Od moderných megapubov, útulných malých krčmičiek, ktoré neboli vymaľované od roku 1916, cez krčmy poskytujúce miesto ľudovým hudobníkom, až po krčmy pre takzvaných vážnych konzumentov. Ponúkame vám preto zoznam krčiem, ktoré sa podľa nás oplatí navštíviť, ak sa nachádzate v Dubline a dostanete chuť nielen na pivo...



 

 

 

 

Vyhlasuje o sebe, že je najstaršou krčmou v Dubline a že v krčme sa nalieva už od roku 1198. Aj keď o tomto sa dá samozrejme pochybovať, keďže budova je postavená niekedy okolo roku 1750. Nájdete ju na 20 Bridge Street. Odporúčame pre jej nostalgickú výzdobu a dobré pivo.

 

Krčmu O'Donoghue's na 15 Merrion Row prezývajú aj The Big Daddy of Folk Music (v preklade Veľký otec ľudovej hudby). Tu začali svoju kariéru takzvaní "Dubliners", írska ľudová skupina. Ak ste fanúšikom ľudovej hudby aj vy, určite by ste sa mali zastaviť. Navyše, nachádza sa blízko centra a býva tu samozrejme živá hudba.

 

Nachádza sa v rušnej časti mesta Temple Bar District a je známa svojimi nástennými maľbami, ľudovou hudbou a davmi ľudí. Sídli na adrese 24-25 Temple Bar, ktorá krčme zaisťuje stály prúd prevažne mladých ľudí. Verte nám, tu sa nikdy nebudete nudiť!

 

Krčmu nájdete hneď vedľa Phoenix Park na Blackhorse Avenue. Je to najdlhšia írska krčma, vytvorená spojením niekoľkých starých domov, ktorá býva zvyčajne zaplnená do posledného miesta. Veľmi radi ju totiž navštevujú domáci.

 

Krčmu nájdete na 1 Prospect Square a je lepšie ju navštíviť autom alebo mestskou hromadnou dopravou, keďže na prechádzku pešo je to trošku ďaleko. Neďaleko je umiestnený cintorín Glasnevin (Glasnevin Cemetery). Odtiaľ pochádza názov krčmy, keďže sa traduje, že robotníci pracujúci na cintoríne sem zvykli chodievať na pivo. Atmosféra je dodnes trošku pohrebná a v krčme sa zachoval vzhľad starých časov.

 

 

Zdroj/autor: goireland, about.com, drom

VIDEO Dublin



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: graphicdublin.com

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa