Ropná škvrna, alebo div prírody

2014-07-17 19:00:00 |   |    | 

Nič nevie udiviť tak, ako ľudská zloba, alebo nešťastie. Jedine príroda vie vždy nájsť niečo ešte krajšie a zaujímavejšie. Tak tomu je aj v tomto prípade.



Či už si to chceme priznať alebo nie cestovanie, ktoré nám otvára oči, nám ukazuje nie len to najkrajšie zo sveta. Niekedy vidíme len to pekné a inokedy máme smolu a príroda nám ukáže, čoho všetkého je schopná, poprípade ako nepekne sa k nej správame.

V prípade tohto videa sa našťastie jedná o ten prvý prípad. Čo sa z diaľky môže zdať ako katastrofa, ktorá okolie poznačí na desiatky rokov, je z blízka divom prírody. Veľká tmavá škvrna nie je ropa, ale húf rýb. Takého obrovské množstvo sardel sa priblížilo k pobrežiu a pobavilo všetkých naokolo.

Sardely, alebo aj ančovičky, sú známe svojim správaním. More brázdia v obrovských húfoch, ktoré im poskytujú ochranu. V skupinách sa jednotlivci ľahko stratia a preto sú chránené pred predátormi. My ako druh ich poznáme prevažne nakladané v oleji, alebo ako súčasť jedla. No v prírode tvoria dôležitú súčasť potravinového reťazca a sú nenahraditeľné.  Ešte aj ich prežívanie v mori je nádherné a dych berúce.

Však sa sami pozrite:

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa