V Španielsku zatvárali pláže- dôvod vás vydesí

2014-07-16 13:00:58 |   |    | 

Tento utorok zostali návštevníci pláží blízko Barcelony vydesení. Miestna pobrežná stráž ich narýchlo vyťahovala z mora. Zahliadli totiž žralokov.



Situácia sa našťastie nevyhrotila. Včera na obed zahliadli pri pobreží Barcelony menšieho žraloka. Následne sa objavil aj druhý a preto v rámci prevencie uzavreli šesť prímestských pláží. Jedná sa o obľúbené letovisko, ktoré na chvíľku zachvátil strach. Pláže neboli úplne uzavreté, avšak návštevníkom zakázali vstúpiť do mora. Niet sa čomu čudovať s morskými predátormi sa neradno zahrávať. A taktiež pevne veríme, že žiaden  plavec nemal chuť plávať so žralokmi, nech boli akokoľvek malí.

Ukázalo sa že nejde o priveľmi nebezpečný druh žraloka, no tak či tak je to divé zviera, ktoré sa v prípade ohrozenia bráni. Pri pobreží Barcelony sa zjavil druh známy ako žralok belasý. Tento podlhovastý morský tvor žije takmer na celej planéte, okrem extrémnych pólov, a teda obýva aj vody Stredozemného mora. Často sa presúva a je nanešťastie masovo lovený rybárskymi spoločnosťami. Nie je zaznamenaných veľa útokov na ľudí, no opatrnosti nikdy nie je dosť.

Aj z tohto dôvodu boli z mora vytiahnutí oneskorenci. Lode ich dopravili na pláž a následne sa vydali zahnať žralokov na otvorené more, preč od plavcov a detí.

Pozornosti nikdy nie je dosť, ani pri špičkových rezortoch. Predsa len more je prírodný živel, ktorý nikto ovplyvní. Migrujúce zvieratá zájdu oblastí, či už ide o osamelú pláž na pustom ostrove, alebo preplnené letovisko. Dávajte si preto na plážach pozor a sledujte značky, nečíhajú tam na vás len žraloky. Nepríjemné môže byť aj stretnutie s pŕhliacou medúzou, alebo obyčajným morským ježkom.

Zdroj/autor: abc.es, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa