Horor ako od Hitchcocka. Utekajte z pláže

2014-07-24 17:00:43 |   |    | 

Prechádzka po promenáde, skvelé jedlo a romantika. Aj takto môže vyzerať príjemný deň pri pláži. No vtom si všimnete tieň. Niečo na vás zhora zaútočí. Otočíte sa a vidíte len siluetu vtáka. Nie, neprebrali ste sa z nočnej mory ako vystrihnutej z filmu Vtáky. Ste v Anglicku.



Márne sa už dlhé roky snažia domáci mestečka Plymouth turistom vysvetliť, aby zvyšky jedla nepohadzovali po pláži. Rovnako aby čajky nekŕmili. Mesto muselo prísť s radikálnym riešením po tom, ako vtáky začali útočiť na ľudí a vytŕhať im kusy jedla priamo z rúk.

Nedá sa povedať, že je to priamo ich vinou. Turisti ich po dlhý čas kŕmili priamo z rúk, a tak si na to čajky zvykli. Teraz nalietavajú nie len na turistov, ale aj na podniky a prázdne stoly, na ktorých zostali po ľuďoch zvyšky jedla. Čašníci ani nestíhajú zostatky odpratávať a už sú tam otravné čajky.  

Takáto „turistická pohroma“ má vplyv na celé mesto. Turistom sa správanie vtákov nepáči a tak odchádzajú do iných miest. No tento problém sa rozšíri už takmer po celej „anglickej riviére.“ Starostovia miest a obcí sa zhodli, že je na čase proti nevhodnému správaniu čajok bojovať. Chcú nasledovať príklad Plymouthu a zaviesť hneď niekoľko pravidiel, ktorých porušenie bude pokutované. Odliv turistov totiž spôsobuje, že reštaurácie a kaviarne zívajú prázdnotou a teda aj miestna kasa trpí.

V meste sa objavili plagáty upozorňujúce všetkých, že kŕmenie čajok je zakázané. Medzi ďalšie opatrenia patria slnečníky nad prestretými stolmi a tiež príkaz, aby čašníci čo najrýchlejšie odpratali jedlo zo stolov.

Kŕmenie divých vtákov však nie je problém len pre ľudí. Čajky by mali žiť nad morom a kŕmiť sa jeho darmi. Ľudská strava a zvyšky na ktoré si privykli, nie sú dostatočným zdrojom živín aký potrebujú a celkovo nie sú vhodné pre ich organizmus.

Plymouth sa stal prvými mestečkom, ktoré aktívne začalo bojovať so zle vychovanými zvieratami. Podobné problémy sa však nevyskytujú len v Anglicku a nespratné zvieratá nie sú len čajky. Množstvo neporiadnych ľudí odhadzuje odpadky kade—tade a aj správne uskladnený odpad láka zvieratá. Ani Slovensko nie je výnimkou. Prípady dobiedzavých zvierat sú stále častejšie aj u nás. Predstavte si len naše medvede ničiace kontajnery, aby získali ľahkú potravu. Je načase s tým niečo robiť.

Autor: SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa