Päť top miest, kde si povedať „áno“

2011-11-20 10:00:00 |   |    | 

Výber z najlepších miest, kde sa niekomu zaviazať na celý život, zo závratnej výšky romantiky na miesta známe pre záväzky.



Z mesta Leh v severnej indickej oblasti Ladakh sa môžete vy a vaša snúbenica či snúbenec vydať na dvojdňový výlet (len v strede júla až do stredu septembra) naprieč „strechou sveta“. Svoje „áno“ si môžete povedať na konci prvého dňa a otestovať svoj záväzok hneď na druhý deň. Tento namáhavý prechod vám vezme dych na trase dlhej 5 600 metrov. Pýši sa tiež tým, že prechádza nebezpečnými hojdačkami medzi kaňonmi. Bodkou za výletom sú budhistické kláštory zasadené do pokojnej krajiny, príklady láskavosti a tolerancie. Navyše, v období od 1. do 15. septembra sa v Leh a okolitých dedinách koná festival korení.

 

Prečo nemať nezabudnuteľnú svadbu nielen pre vašich priateľov, ale i pre vás? Plán je nasledujúci: prenajmite si vilu hlavne pre vás a vašich priateľov a taktiež rad spojených domov v blízkosti vašej vily pre obe rodiny. Príďte večer deň pred obradom a stretnite sa všetci v neodolateľne príjemnej atmosfére miestnej pizzérie. Nasledujúci deň, za lenivého, slnečného rána si vymeňte prstene a sľuby v maličkej freskami zdobenej kaplnke. Na večernej recepcii na tráve, obklopení svetluškami si doprajte pohár domáceho červeného vína.

 

Povedzte si svoje sľuby (aj modlitby?) v žraločej klietke v Gansbaai, 175 kilometrov juhovýchodne od Kapského Mesta. Pre páry, ktoré randili na strašidelných filmoch, je to len prirodzené. Áno, váš oddávajúci bude musieť niečo vydržať a vaši rodičia nech si svoje prejavy precvičujú už dávno pred obradom. Ale ak klietka je rovnako silná ako vaša láska, budete v poriadku. Žraloky biele sú v súčasnosti na zozname ohrozených druhov - hoci niektorí tvrdia, že ľudia sú viac ohrození, pretože žraločie klietky navodzujú u týchto dravcov dojem, že človek je návnada. Vrchol sezóny žralokov je od apríla do októbra.

 

Pre tých, ktorí sa rozhodli ignorovať svoje studené nohy a majú potrebu si vymieňať nežnosti, existuje lepšie miesto ako Antarktída? Pripútajte sa k svojmu životnému partnerovi na dobrej lodi Aurora a vychutnajte si lahodný pomalý výlet k brehom najväčšieho kontinentu na svete. Ekoturistické expedičné medové týždne zahŕňajú polárne dobrodružné aktivity ako morský kajaking, potápanie a táborenie. A ak budete mať šťastie, môžete natrafiť aj na veľryby! Navyše, keď sa sem vydáte v novembri, uvidíte celé kolónie tučniakov.

 

  • Nikobary

Je to vzácna vec, keď sa dve „ranné vtáčatá“ navzájom nájdu. A najlepším spôsobom, ako demonštrovať svoju kompatibilitu, je vziať sa za úsvitu. Na idylických ostrovoch Nikobary, ktoré sa nachádzajú v Indickom oceáne, sa slnko ako prvé zakráda každý deň a postupne tak osvetľuje stovky drobných ostrovov, ostrovčekov a skál. Izolácia tohto miesta tu uchovala sviežosť lesného porastu a prekvitajúcu faunu. Klenotom je Havelock Island - z Port Blair nasadnite na loď vo Phoenix Bay Jetty a o päť hodín neskôr sa ocitnete v raji.

 

 

Zdroj/autor: bbc, lonely planet, jr, drom

Foto: wikipedia, tuscanypictures.com, gansbaai-everitt.co.za, artsonearth.com, tourism.andaman.nic.in

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.6/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa