Fuerteventura, surferský raj na dosah

2012-09-26 16:00:00 |   |    | 

ŠPANIELSKO - Fuerteventura je po Tenerife druhý najväčší kanársky ostrov a pre „bežného stredoeurópskeho suchozemca“ je to ideálna destinácia na výlet za vetrom, vlnami a farebnými scenériami sopečných hôr. Vnútrozemie ostrova síce neponúka rozmanitú vegetáciu, no napriek tomu hýri rôznymi farbami. Náš bedeker opísal farby tohto ostrova naozaj výstižne: „Sopky pripomínajú kopce šafranu, chilli a koriandru, naozaj surrealistický trojlístok exotických korení.“



Len 100 kilometrov od marockého pobrežia sme našli sopečné pohoria s najvyšším vrchom Pico de la Zarza (807 mnm), piesočné duny ako na Sahare, pomedzi to malebné dedinky pripomínajúce sever Afriky a okolo toho všetkého najkrajšie pláže celého kanárskeho súostrovia.

Väčšina z nich je pokrytá najjemnejším bielym pieskom zo Sahary, ale sú tu aj exoticky vyzerajúce pláže s čiernym pieskom vulkanického pôvodu. Hoci sme ostrov navštívili v strede letnej sezóny, neboli pláže plné otravných turistov a každý si tu užil dostatok súkromia, desiatky metrov vzdialený od iných turistov.

Atlantik sa svojou teplotou síce nevyrovná Stredozemnému moru, ale ponúka úžasné dobrodružstvo na vlnách pre začínajúcich aj pokročilých surferov. Juh ostrova počas celého leta bičuje pasát, ktorý tu vytvára ideálne podmienky pre windsurfing a kitesurfing na takej úrovni, že Fuerteventura je pravidelnou zastávkou svetového pohára týchto športov. Pri pohľade na spokojných surfistov každého prepadne túžba vyskúšať tieto športy. Podmienky na to sú na Fuerteventure naozaj ideálne.

Nájdete tu požičovne surfistickej výbavy a špecializované školy, ktorých inštruktori vás zasvätia do tajov týchto športov. Pre Slovákov je ideálnym výberom Dávid, Čech žijúci na Fuerte 12 rokov, ktorý tu má svoju surferskú školu a tiež vybavenie vhodné pre začiatočníkov. Individuálny prístup, prepracovaná metodika kurzu a vysvetlenie teórie v rodnom jazyku sú garanciou zvládnutia ťažkých začiatkov a užitia si endorfínov z prvej pokorenej vlny.

Výhodou Kanárskych ostrovov je kombinácia africkej klímy v systéme Európskej únie. Ste síce na ostrove, no nič vám tu nechýba. Ceny v reštauráciách a kaviarni sú trocha vyššie, ale v obchodoch sa od tých slovenských líšia iba minimálne. Väčšina služieb aj infraštruktúra ostrova sú na výbornej úrovni.

 

Tip pre tých, ktorí chcú pokoriť vlny Atlantiku

Ak sa obrátite na Dávida, okrem vlastnej ponuky surfových kurzov vám veľmi ochotne pomôže vybaviť zvýhodnené letenky z Prahy, zarezervovať plne vybavený apartmán rôzneho štandardu a takisto výhodný prenájom auta priamo z letiska. Nás vďaka nemu tento výlet na dva týždne stál menej ako 1 700 €. Kontakt na Dávida nájdete na jeho webovej stránke www.puravida-surfschool.com.

 

Zdroj/autor: Marek Bobula, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.9/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa