Kanárske ostrovy ponúkajú nový hit: Navštívte La Gomeru

2022-03-09 00:00:00 |   |    | 

Doteraz si turisti všímali pri výbere dovoleniek najmä väčšie z Kanárskych ostrovov. Tento rok však prichádza nový hit v podobe La Gomery, ktorá je druhá najmenšia z nich. Napriek tomu sa môžete tešiť na pestré možnosti využitia voľného času, ale aj pokojný relax pri mori.



 

Očarila aj Kolumba

La Gomera má sopečný pôvod. Európania ju po prvýkrát objavili spolu s ostatnými časťami Kanárskych ostrovov v 15. storočí. Na jednej zo svojich plavieb práve tam zakotvil Krištof Kolumbus, aby doplnil zásoby pred ďalšou cestou. V tých časoch obývali celú oblasť pôvodné kmene, ktoré boli na veľmi nízkej úrovni. Odrezaní od sveta žili v primitívnych podmienkach. Kolumbus sa napriek tomu do La Gomery na prvý pohľad zamiloval a patrila medzi najkrajšie miesta, ktoré objavil. Pre dovolenkárov je veľkou výhodou, že ostrov je rozlohou maličký. Priemer má 22 kilometrov a keď chcete prejsť z jednej strany na druhú, tak vám to autom trvá približne jednu hodinu. Vďaka tomu uvidíte počas jedného dňa veľkú časť La Gomery a užijete si všetku jej krásu.

 

Mirador de Abrante

Tento priam magický zážitok nie je pre všetkých. Ak máte strach z výšok, v tom prípade postačí, ak iba zájdete k známej vyhliadke Mirador de Abrante a užijete si odtiaľ krásny výhľad na more. Tí odvážnejší môžu zájsť aj dnu, kde už na vás čaká zaujímavé dobrodružstvo. Luxusne pôsobiaca budova je situovaná na kraji vysokej skaly. Odtiaľ ešte vychádza sedemmetrový výbežok, ktorým sa dostanete nad hranu tohto útesu. Pod vašimi nohami bude len sklenená podlaha, takže budete vidieť až úplne dole ku pobrežiu, kde sa už nachádzajú domy a veľa zelene. Na chvíľku budete mať pocit, že sa nad touto nádherou vznášate.

 

Národný park Garajonay

Spomedzi prírodných atrakcií je najznámejším národný park Garajonay, ktorý bol zaradený aj na zoznam UNESCO. Rozprestiera sa na ploche, ktorá zaberá 10 percent celého ostrova. Známy je vďaka prehistorickým oblastiam, takže sa budete prechádzať pomedzi skutočne starobylé stromy s obrovskými korunami a výraznými koreňmi. Budete sa cítiť ako v pravej divočine. V niektorých častiach sú lesné chodníčky ako labyrinty. Preto dôsledne sledujte všetky značky, aby ste sa nestratili. Zaujímavosťou je, že táto časť ostrova je veľmi často ponorená v hmle. Môže za to geografická oblasť a tunajšia klíma. Napriek tomu tam chodievajú ľudia radi na túry. Počas pekných dní máte totiž nádherný výhľad na celú La Gomeru. Nádherné sú aj nižšie položené doliny, ktoré zvyknú opisovať ako domov všetkých víl.

 

San Sebastian

Hlavným mestom ostrova je San Sebastian. Nachádza sa priamo pri pobreží, jeho súčasťou je veľký prístav a v okolí má nádhernú prírodu. Z hľadiska cestovného turizmu ponúka ideálne miesto pre dovolenkárov. Odtiaľ majú blízko do všetkých častí ostrova, vedú tadiaľ turistické i cyklistické chodníky a taktiež máte veľa možností na návštevu kultúrnych zaujímavostí. V centre sídli múzeum, ktoré spomína na Krištofa Kolumba a uvidíte tam tiež pôvodnú koloniálnu architektúru. V meste je najväčší trh s čerstvými rybami. Pochutíte si tam na viacerých lokálnych pochúťkach. Domáci robia vynikajúci kozí syr. Majú taktiež výbornú polievku zo žeruchy alebo jedlo vieja, ktoré sa pripravuje z rýb.

 

Los Organos

Nádherný prírodný úkaz sa nachádza na severozápade pobrežia La Gomery. Los Organos môžete navštíviť len prostredníctvom výletov na lodi, odkiaľ si ich pozriete priamo z paluby. Zvláštne bazaltové (čadičové) útvary vyzerajú ako obrovský organ. Vysoké sú 80 metrov a na šírku merajú 200 metrov. Aj k týmto útesom sa viaže mnoho legiend. Podľa niektorých ich vytvorili obri, ale hovorí sa aj o bájnych morských tvoroch.

 

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa