Banff Gondola- prvá kanadská lanovka

2012-04-30 11:00:00 |   |    | 

KANADA- Neuveriteľná vyhliadka, ktorá vám k nohám položí 6 prekrásnych pohorí.



Banff Gondola sa nachádza asi 5 minút od kanadského mestečka Banff, na úpätí hory Sulphur v kanadských Skalnatých vrchoch. Je to vyhliadková lanovka, ktorá vás vyvezie na vrchol hory odkiaľ môžete nerušenie pozorovať úchvatné okolie.

Vyhliadka sa nachádza v Národnom parku Banff, ktorý v sebe ukrýva mnoho zaujímavostí. Jednou z nich sú aj termálne pramene, ktoré sa nachádzajú pri vchode do lanovky. Tá bola otvorená  v roku 1958 a bola prvou lanovkou v Kanade.

Cesta 4 miestnou kabínkou lanovky trvá približne 8 minút. Východiskový bod sa nachádza vo výške 698 metrov nad morom a vrchol sa nachádza v nadmorskej výške 2 281 metrov. Tu si môžu návštevníci vychutnať 360° pohľad z vnútra, ale aj okolia budovy, hoci najlepší výhľad je z pozorovateľne na jej vrchole.

Ďalej sa môžu vybrať na asi kilometer dlhú trasu Banff Skywalk, ktorá vedie po horskom hrebeni a končí pri kanadskej národnej pamiatke Cosmic Ray Station National Historic Site a mateorologickej stanici Sanson’s Peak Meteorological Station. Tento chodníček kopíruje trasu vedca Normana Sansona, ktorý preto, aby zaznamenal počasie, po nej kráčal na vrchol raz do týždňa celých 30 rokov.

Zdroj/ autor: explorerockies.com, banff.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa