Muskoka- parníky aj indiáni

2012-05-02 12:00:00 |   |    | 

KANADA- Muskoka je región, ktorý sa nachádza v južnej časti kanadskej provincie Ontário. Je to oblasť hraničiaca s veľkými jazerami, kde hľadajú útočisko milovníci prírody a oddychu. Nadostač je tu prírodných aj kultúrnych krás, ktoré ročne navštevuje okolo 100 tisíc majiteľov letných chatiek.



Prvé zmienky o Muskoke pochádzajú z roku 1615, keď tu žili domorodé kmene amerických indiánov Huróni a Algokinovia. Jedným z prvých objaviteľov bol Samuel de Champlain. Pomenovanie Muskoka je odvodené od mena náčelníka jedného z kmeňov, ktorý sa volal Mesqua Ukee, čo v preklade znamená ten, čo sa v deň bitky neobráti späť. V oblasti prekvitala ťažba nerastov a dreva, ktoré bolo však o pár rokov úplne vyťažené. Dôležitou súčasťou Muskokskej histórie a kultúry sú parníky.

6 745 kilometrov štvorcových veľká oblasť je dnes plná potôčikov, nedotknutých lesov a približne 1 600 jazier. Najznámejšie majú spoločný názov Muskoka Lakes, teda Muskokské jazerá. Tri najväčšie sa nazývajú Joseph, Muskoka a Rosseau.

Dôležitým ekonomickýcm zdrojom sa v Muskoke stal turizmus. Množstvo rezortov a menších podnikateľov prenajíma chatky, ktoré sa nachádzajú v očarujúcej prírode. V oblasti jazier sú postavené romantické prístavne mestečká, ako napríklad mesto Bala. Okrem kúpania môžu turisti vybehnúť do lesov, alebo zájsť do známeho parku Algonquin Provincial Park, kde sa dozvedia o pôvodných obyvateľoch a krásach okolia.

Zdroj/ autor: visitmuskoka.com, traveltomuskoka.com, Silvia Sekáčová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa