Bournemouth, Anglická riviéra, ponúka čisté pláže a plno aktivít

2013-02-26 12:00:00 |   |    | 

VEĽKÁ BRITÁNIA - Bournemouth je najväčším a jedným z najobľúbenejších miest cestovného ruchu, priemyslu a obchodu v oblasti Dorset, ktorá sa nachádza na juhozápade Anglicka. Briti nazývajú Bournemouth „Anglickou riviérou“.



Bournemouth je perlou južnej časti anglického pobrežia, kde okrem biznismenov, politikov, vedcov a študentov tunajších prestížnych univerzít ročne zavítajú milióny turistov s cieľom oddychu, načerpania nových síl a športového vyžitia.

Jedným z najväčších lákadiel sú udržiavané pláže s rozsiahlymi ubytovacími komplexmi. Možnosti venovať sa rozličným vodným športom a rekreačným aktivitám, príjemná klíma a príležitosť vybrať sa do zaujímavých miest ako Londýn, Brighton, Hastings, sú pre Britov i cudzincov na nezaplatenie.

Okrem leňošenia na pláži a kúpania sa v mori ponúka Bournemouth mnoho ďalších atrakcií. Milovníci kultúry a umenia ocenia skvosty Russell-Cotes Art Gallery § Museum, ktoré bolo postavené v rokoch 1987 až 1901. Mestské parky a záhrady priťahujú možnosťou prejsť sa po chodníčkoch, ktoré sú lemované sviežou zeleňou. Pešie zóny sú posiate malými obchodíkmi, butikmi, kaviarňami a krčmami, kde si môžete dať typický anglický popoludňajší čaj. Ak máte chuť na piknik, ideálnym miestom je pláž, Bournemouth Upper, Central či Lower Gardens alebo New Forest National Park.

Máte radi klasickú i modernú hudbu? Učaroval vám balet alebo máte chuť na veselú komédiu? Bournemouth International Centre a Pavilion Theatre splnia predstavy tých najnáročnejších. K dispozícii je aj tanečná škola, kde sa týždenne konajú desiatky kurzov pre začiatočníkov i pokročilých.

 

Zdroj/autor: bournemouth.co.uk, Mirka, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.4/5 (10 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa