Slnko na dosah: to je Orange County v Kalifornii

2013-07-02 13:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Slnečný okres na juhu Kalifornie je síce jedným z najmenších, no zato druhým najľudnatejším okresom tohto amerického štátu. Známym sa stal v posledných rokoch vďaka obľúbenému seriálu O.C. California.



Lákadlom pre turistov je poloha okresu s jeho 64 kilometrami pobrežia a pre ideálne vlny je to raj surfistov. Z pláží sú najznámejšie Huntington Beach, Laguna Beach a Newport Beach.

Orange County preslávili tiež zábavné parky Disneyland v meste Anaheim a Knott's Berry Farm v Buena Park. Orange County je jednou z tých oblastí, ktorých obyvatelia či návštevníci sa príjemnému teplému počasiu tešia po celý rok. Okrem angličtiny sa tu dohovoríte po španielsky.

Medzi atrakcie okresu sa ráta i Ocean Institute v pobrežnom meste Dana Point. Ide o neziskovú organizáciu venujúcu sa výskumu oceánov a ich ochrane pomocou vzdelávania verejnosti. Ponúka programy pre školy i pre verejnosť s prehliadkou podmorského sveta v nádržiach a rôznych exponátov. Medzi zážitky odporúčané cestovnými kanceláriami v Orange County patrí tiež pozorovanie veľrýb a športový rybolov.

 

Zdroj/autor: wikipedia, wikitravel, Eva Kopaničáková, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa