Soči - prímorské letovisko hosťujúce Zimné olympijské hry

2013-12-03 11:30:00 |   |    | 

RUSKO - Do začiatku Zimných olympijských hier (ZOH) zostáva menej ako 80 dní a prípravy na ne sú v plnom prúde. Ruská federácia bude určite chcieť prekvapiť návštevníkov a účastníkov Zimnej olympiády, takže sa zjavne máme na čo tešiť.



Keby ste sa rozhodli (ak ste to už náhodou neurobili) vyhľadať si Soči na internete, určite by vás prekvapili fotografie, ktoré ste našli. Olympijské mesto totiž oproti ostatným ruským mestám leží v subtropickom pásme, čo znamená, že tu nájdete pieskové pláže, množstvo parkov so subtropickou vegetáciou (palmy) - inými slovami Soči je prímorské letovisko.

Každoročne navštívia mesto približne 2 milióny turistov. Je prístavným a kúpeľným mestom, leží na pobreží Čierneho mora a úpätí Kaukazu, medzi riekami Šepsi a Psou. Ako hostiteľ Olympijských hier bolo zvolené v roku 2007. V tomto kole rozhodovania mu konkurovali aj mestá Pchjongčchan (Južná Kórea) a Salzburg (Rakúsko).

V poradí to budú XXII. Zimné olympijské hry a ich maskotmi budú leopard, zajac a ľadový medveď. O výbere maskotov rozhodli ruskí občania. Konečné výsledky hlasovania boli zverejnené v priamom televíznom prenose v programe Talismaniya Soči 2014.

Samotné hry sa budú konať v novo postavenom Olympijskom parku, ktorý sa skladá z viacerých štadiónov. Hlavný ceremoniál sa uskutoční na Fišť šťadióne. Športy ako napríklad hokej sa odohrajú na Bolšo a Sajba štadióne, krasokorčuľovanie v Iceberg Paláci. Súčasťou Olympijského parku bude aj Olympijská dedina a medzinárodné vysielacie a hlavné tlačové stredisko. Horské stredisko Krasnaja Poljana bude zasa zastrešovať lyžovanie, bobovanie, skoky a severské kombinácie.

7. februára 2014 sa všetci športoví fanúšikovia stretnú pred televíznou obrazovkou, teda okrem tých, ktorí budú mať to šťastie a možnosť sledovať Zimné olympijské hry naživo, a vychutnajú si začiatok výnimočného športového sviatku, ktorý sa slávi len raz za dva roky.

 

Zdroj/autor: Mária Janková, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa