Hastings predstavuje prímorskú idylku Anglicka

2014-11-01 10:00:00 |   |    | 

V Anglicku sa nachádza mnoho prímorských mestečiek, ktoré patria medzi obľúbené letoviská tunajších obyvateľov a turistov. Veľmi obľúbený je napríklad Brighton. Z Londýna je ľahko dostupný a má mnoho skvelých atrakcií, vrátane veľkého kolotoča priamo pri pláži. Ak však máte radšej niečo menej preferované a doposiaľ turistami priveľmi neobjavené, choďte o kúsok ďalej do Hastingsu. Vlaky z Londýna chodia z Victoria Station aspoň raz za hodinu. A pokiaľ včas natrafíte na internete na dobré ceny lístkov, pohodlne sa dostanete tam a späť za 10 libier.



 

Netradičná železnica

 

Začnime hneď tou hlavnou atrakciou, ktorá je naozaj výnimočná. Ide o horskú železnicu, ktorá vyzerá ako výťah, ktorý vás vynesie na útesy. V spodnej časti nastúpite do kabínky, ktorá je ťahaná hore na kopec po železničnej trati podobnej zubačke. Po celý čas máte nádherný výhľad na more, ktorý si môžete vychutnať i z cieľovej stanice. V Hastingse nájdete hneď dve tieto atrakcie. West Cliff Railway sa nachádza priamo v centre. Stačí vám spustiť sa od vlakovej stanice smerom dole do mesta a keď prídete do centra, prejdete cez malý podchod. Hneď ako vyjdete, už budete mať na dohľad more. Stanica železnice sa nachádza po vašej ľavej ruke, stačí len sledovať bočné uličky. Druhá časť železnice East Cliff Railway je o desať minút pešej chôdze ďalej. Stačí sa pustiť popri mori a už vtedy budete mať výhľad na jej trať. Táto časť je atraktívnejšia v tom, že sa budete nachádzať priamo v prírode a výhľad odtiaľ je skutočne nádherný. Zároveň je to aj ideálne miesto na piknik.

 

Zrúcanina i podmorský svet

 

Výhodou mestečka ako Hastings je fakt, že to máte všade veľmi blízko. Z vlakovej stanice prejdete len pár metrov po prvé semafory a už ste v širšom centre. Tak ako toho dokážete popozerať veľa v priebehu jedného dňa, môžete si to rozdeliť aj do víkendového pobytu a stráviť pri mori viac času. Vybrať sa môžete teda aj na hlavnú pamiatku, ktorou je zrúcanina hradu. Majestátne kontroluje život celého mesta a ponúka mnoho tajomstiev na preskúmanie. Ďalšou zaujímavosťou je podmorský svet, ktorý nájdete cestou na East Cliff Railway. Zaujímať bude najmä rodiny s deťmi, keďže tam nájdu mnoho netradičných živočíchov.

Trojicu dopĺňa  Smugglers Adventure, ktorá sa nachádza v priestoroch jaskyne a nájdete tam zábavnú a mierne strašidelnúatrakciu. S touto trojicou sa spája aj jedna z výhod. Ak si zakúpite zvýhodnené vstupné, tak vás všetky tri pamiatky budú stáť 18 libier, čiže dosť ušetríte.

 

Pláž ako stvorená pre deti

 

Hastings sa môže pochváliť aj naozaj príjemným pobrežím, ktoré poteší malé, ale aj tie väčšie deti. Malou atrakciou je mini železnica, ktorá prechádza popri peknom parku a v spojení s prechádzajúcimi sa čajkami vyzerá naozaj čarovne. Deti sa potešia aj z rôznych preliezok nim rčeným, ale aj z motokárovej dráhy, ktorá sa nachádza priamo pri mori. Rovnako tam nájdete aj minigolf. A pokiaľ by sa vám už zunovalo toľko atrakcií, tak sa môžete prejsť len tak popri mori.

 

Bez fish and chips to nepôjde

 

Toto anglické mestečko je známe aj rybolovom. Keď si vyberiete čas na oddych a budete sa chcieť ísť naobedovať, tak si jednoznačne vyberte niektorú z reštaurácií blízko mora. A tam jednoznačne vyberte tradičnú vyprážanú rybu s hranolkami. Často k nej dostanete aj bonus navyše ako napríklad čaj alebo toast s mliekom. Na východnom konci mesta sa nachádza aj veľký rybí trh, kde si môžete nakúpiť vždy čerstvé morské plody a ryby. Hneď blízko neho je aj múzeum rybárstva, ktoré sa podrobne venuje tomuto remeslu.

 

Mestské múzeá

 

V centre mestečka nájdete aj dve bezplatné múzeá. Jedno je galériou s obrazmi maliarov z okolia. Druhé mapuje dejiny mestečka a nachádza sa na radnici. Obe sú však zatvorené v pondelok a mimo sezónu majú obmedzenú otváraciu dobu. V centre sa nachádza aj múzeum skutočných kriminálnych činov. Ukrývajú sa v ňom rôzne figuríny, fotografie, imitácie vražedných nástrojov a najmä mnoho faktov o tom, ako sa ktoré známe zločiny stali. Pri mori nájdete aj múzeum lodí a vrakov, ktoré mapuje rôzne morské nešťastia. V okolí sa nachádza aj niekoľko menších parkov. Oddýchnuť si môžete aj v obklopení zelene a načerpať tak energiu na ďalšie výlety.

 

Zdroj/autor: visit1066country.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
3.5/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa