VIDEO Rekordná vianočná výzdoba má vyše pol milióna svetiel!

2013-11-26 12:00:00 |   |    | 

AUSTRÁLIA - Zdá sa vám, že na vianočné dekorácie je ešte priskoro? To si vôbec nemyslí austrálska rodina, ktorá svoj dom vyzdobila viac ako pol miliónom svetielok a presne mesiac pred Vianocami získala certifikát o zápise do Giunnessovej knihy rekordov za najviac žiariviek použitých na výzdobe rodinného domu.



Manželia David a Janean Richardsovci z austrálskej Canberry sa stali držiteľmi svetového rekordu v rovnakej kategórii v roku 2011 a zaprisahali sa, že už nikdy sa na takú prácnu výzvu nedajú. Keď však David o 12 mesiacov neskôr v médiách so sklamaním sledoval, ako jeho vyše 331-tisícový rekord iba o 15 tisíc svetiel prekonala rodina zo štátu New York, dal sa s rodinou na dekoračnú misiu opäť.

Pred dvoma rokmi bolo ich hlavným cieľom vyzbierať čo najviac finančných prostriedkov pre charitu SIDS and Kids pomáhajúcu rodinám, ktoré zasiahla strata bábätka kvôli syndrómu náhleho úmrtia. V roku 2011 Richardsovci vďaka svojmu kontroverznému vianočnému osvetleniu vyzbierali cez 78 tisíc dolárov, tento rok bola inšpirácia ešte väčšia - za cieľ si dali získať dvojnásobok.

502 165 vianočných žiariviek na kábloch s celkovou dĺžkou vyše 50 kilometrov, ktorých váha vyžadovala inštaláciu 30 oceľových tyčí na dvore rodinného domu. K tomu ďalších 50 kilometrov LED pásov, 520 kanálov farebnej hudby ovládajúcich 50-metrový multifarebný priechodný tunel a 18-metrový svetelný stromček. To všetko Richardsovci po prvý raz zapli 23. novembra po dvoch mesiacoch neúnavnej práce majiteľa domu.

„Zrazu som mal pre vec dvojnásobný zápal - vyzbierať viac peňazí pre SIDS and Kids a získať späť náš rekord,“ vraví David. „S viac ako pol miliónom svetiel na našom dome, prekonajúc posledný rekord o viac ako 150 tisíc žiariviek, dúfam, že si udržíme prvenstvo dlhšie ako naposledy a získame ešte viac financií. Len susedia si budú myslieť, že som opäť o trochu šialenejší...“

Úchvatné svetelné divadlo je pre verejnosť sprístupnené od uplynulej soboty každý večer až do Prvého sviatku vianočného. Komisia zastupujúca Guinnessovu knihu rekordov, pochopiteľne, nerátala každú žiarivku osobitne, k potvrdeniu rekordu jej stačili pokladničné doklady. A pokiaľ vás zaujíma spotreba elektriny, účet by bol vystavený na približne 2 500 dolárov, miestna elektrárenská spoločnosť však zabezpečuje napájanie obnoviteľným zdrojom energie.

 

Zdroj/autor: Dominika Babulicová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
2.3/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa