Dovolenka pre vyvolených – Pobyty na súkromných ostrovoch

2016-02-26 12:00:00 |   |    | 

Ak ste vždy chceli vedieť, ako dovolenkuje horných desaťtisíc, dnes vám to konečne prezradíme. Práve oni si môžu za svoje peniaze dopriať vytúžený kúsok raja a oddýchnuť si v robinsonovskom štýle. Stačí len trochu popátrať po zaujímavých ponukách a ihneď máte na stole rôzne luxusné dovolenky. No aby ste týmto ľuďom nezávideli, na záver sme pripravili pre vás taktiež jednu lákavú ponuku.



 

Úplná samota alebo súkromná časť?

 

Dovolenky chtivý milionár musí najskôr vyriešiť dilemu, po akom oddychu túži. K dispozícii sú totiž rôzne typy ostrovov. Zatiaľ čo niektoré sú rozdelené do viacerých súkromných častí, v ktorých si hostia užívajú svoje súkromie a vzájomne sa nevyrušujú, iné ponúkajú k prenájmu celý ostrov len pre vás. Taktiež si môžete vybrať podľa toho, aké dobrodružstvo chcete zažiť. Môžete si vyskúšať chalupy v luxusnejšom prevedení, v ktorých sa zahráte na Robinsona Crusoea. No taktiež si môžete prenajať aj luxusné vily, z ktorých terasy prejdete priamo do bazéna a odtiaľ sa môžete kochať pohľadom na vlastnú pláž a západ slnka nad morom. Všetky tieto vymoženosti sa následne odrážajú aj v konečnej sume.

 

Môžete pozvať aj celú partiu

 

Takéto súkromné ostrovy však nie sú určené len pre romantickú dovolenku vo dvojici. Špecializované cestovné kancelárie ponúkajú alternatívu, že si na ostrov pozvete od 10 do 30 ľudí. Spolu s blízkymi tak môžete osláviť nejaký sviatok alebo vystrojiť nezabudnuteľnú svadbu. Obvykle býva ubytovanie zabezpečené v jednej veľkej vile. No pre väčšie súkromie sú niektoré ostrovy riešené tak, že malé chatky vytvárajú jeden väčší komplex a ubytovaní sa potom môžu stretávať v hlavnej vile na spoločnom programe.

 

Služby presne na požiadanie

 

I keď budete bývať na súkromnom ostrove, nezostanete odrezaní od sveta. K dispozícii môžete mať aj vlastný čln, no ak si na neho netrúfnete, všetko vám zabezpečí daná spoločnosť. Do vily si môžete objednať vlastného kuchára alebo vám pravidelne v dohodnutý čas donesú zamestnanci stravu z cateringovej spoločnosti. Na ostrov si môžete objednať vlastného dídžeja, maséra, podľa požiadania vám prídu pravidelne upratať a splnia vám všetko, čo budete potrebovať. Aby však bolo dokonale zabezpečené súkromie, zamestnanci prichádzajú vo vopred dohodnutom čase, prípadne na ostrov vkročia iba vtedy, ak ich privoláte. Doprava loďou je zahrnutá v cene, no ak sa chcete dopraviť buď na blízky ostrov, alebo do nejakej krajiny, musíte si už cestu hradiť sami.

 

Miesta, kde ich nájdete

 

V skratke povedané, takéto ostrovy nájdete hocikde po svete. I mnoho európskych krajín ponúka takéto alternatívy a nie vždy musí ísť len o luxusnú dovolenku. Ak hľadáte súkromné ostrovy s vilami, v tom prípade je vhodné zamerať sa najmä na Karibik a viacero z nich nájdete aj v okolí Austrálie.

 

Nič pre neposedných dovolenkárov

 

Táto dovolenka plná pozitívnych prekvapení však v sebe nesie i malú nevýhodu. Pokiaľ nepatríte medzi typických dovolenkárov, ľahko sa tam môžete začať nudiť. Ostrovy sú väčšinou malé, prejdete ich pešo za veľmi krátky čas, často ide iba o malý kúsok pevniny okolo luxusnej vily, takže jedinou možnosťou ako tráviť túto dovolenku, je polihovať a oddychovať. K tomu môžete pridať pár vodných športov. Na požiadanie vám spoločnosť zabezpečí odvoz niekam do civilizácie, no to všetko potom zvyšuje záverečnú cenu.

 

Za luxus sa platí

 

Ak túžite po takejto dovolenke, istotne musíte počítať aj s patričnou sumou. Všetko závisí od služieb, ktoré si objednáte. Za základné ceny dostanete iba prenájom ostrova s vilou a prepravu naň. Ak chcete služby navyše, musíte si to všetko zaplatiť. Pokiaľ sa rozhodnete prenajať si len kúsok pláže a na ostrove bude viac víl, tieto ceny môžu byť pomerne prijateľné a v skromnejšom príbytku môžete bývať už od 250 eur na osobu na noc. Súkromné ostrovy pre dvoch stoja od 10 000 eur na noc. Potom sú tu ešte luxusné ostrovy pre väčšie partie a tie stoja od 70 000 eur vyššie. Čím luxusnejšiu vilu vám na ostrove ponúknu, tým bude cena pochopiteľne vyššia. I svet milionárov však počíta s rôznymi akciami a najmä mimo obdobia letných dovoleniek môžu dostať bonusy ako napríklad časť stravovania zadarmo.

 

Niečo v menšej obdobe

 

Keď máte hlboko do vrecka, nemusíte ešte nad takouto dovolenkou lámať palicou. I našinci si môžu dopriať niečo podobné, no v trošku menšom merítku. Na pomoc príde opäť naše milované Chorvátsko. I tam ponúkajú dovolenky na súkromných ostrovčekoch, kde ľudia žijú zväčša v bývalých majákoch. Taktiež takto ponúkajú ostrovy s malými skromnými chatkami. Často sú tieto ostrovy blízko seba, čiže sa nestane, že široko-ďaleko budete mať výhľad len na more. Dodatkové služby ako stravovanie tu nie sú k dispozícii. Musíte si všetko zabezpečiť sami a podľa dohody vám majitelia prídu iba doplniť zásoby. V tomto prípade môže stať celý objekt, v ktorom sa ubytujú dvaja až traja ľudia od 100 eur na noc.

 

Zdroj/autor: virginlimitededition.com, elegantresor.co.uk, David

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
1.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa