EXTRA Najlepšie hotely sveta

2009-10-24 16:00:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Villa d'Este na južnom pobreží Comského jazera v severnom Taliansku je najlepším hotelovým zariadením planéty.



Vyplýva to z aktuálneho rebríčka najlepších hotelov sveta, ktorý zverejnil americký magazín Forbes Traveller.

V zdôvodnení sa konštatuje, že v prípade Villy d´Este je všetko - poloha, výhľad, architektúra, servis, interiér, ba aj perfektné počasie.
     
Nádherný palác v mestečku Cernobbio vzdialenom necelých 50 km od Milána, ktorý pochádza zo 16. storočia a ponúka hotelové služby od roku 1873, poslúžil v minulosti už na prenocovanie dlhému radu prominentných hostí zo sveta politiky, filmu, hudby i módy. Patria medzi nich aj monacké knieža Rainier III., Greta Garbo alebo Clark Gable, sir Paul McCartney alebo Mick Jagger, Madonna, Barbra Streisand, či Bette Midler, ale aj Karl Lagerfeld a Gianni Versace.
     
Štyri stovky špecialistov na cestovný ruch každoročne rozhodujú o výbere hotelového zariadenia, ktoré napĺňa všetky predstavy hostí.

Tentoraz porotcovia posudzovali takmer 800 luxusných hotelov vo všetkých končinách planéty, a to vrátane kvality ich izieb, úrovne služieb, či ponúkaných gastronomických špecialít. Villa d'Este sa pri posudzovaní všetkých kritérií ocitla na čele rebríčka u väčšiny z nich.

Až za ňou zostali tak renomované hotely ako:

 

  • Peninsula v Bangkoku,
  • Landmark Mandarin Oriental v Hongkongu,
  • Four Seasons Hotel George V. v Paríži,
  • či "sedemhviezdičkový" Burj al Arab v Dubaji.
         

 

 

 

Zdroj/autor: forbes,apa,tasr,drom

VIDEO Villa d´Este



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa