Thermalpark Dunajská Streda

2010-10-02 15:00:00 |   |    | 

Známy kúpeľno-rekreačný areál nájdete na okraji Dunajskej Stredy podľa dobre viditeľných informačných tabúľ. Prevádzka krytej časti je celoročná.



Domáci i zahraniční hostia tu nájdu skutočne všetko pre oddych i zábavu: pekne udržiavané zelené plochy, čisté bazény s liečivou termálnou vodou, niekoľko bufetov, ihriská a ubytovanie.

 

Areál s kapacitou tri tisíc ľudí je po rozsiahlej rekonštrukcii a v súčasnosti má k dispozícii sedem bazénov. Pre menšie deti je pripravený bazén s príjemnou 30 stupňovou vodou. Takzvaný taliansky bazén pre malých i veľkých so šikmým dnom má teplotu 28 °C.

 

Okolie bazénov je prevažne trávnaté, k dispozícii je dostatok drevených lavičiek aj ležadlá. V areáli sa konajú aj rôzne kultúrne akcie, organizujú sa špeciálne cvičenia vo vode (napr. pre tehotné ženy). Seniori po 75 rokov majú každý pondelok umožnený vstup zdarma, zvýhodnené sú rodiny s deťmi, permanentky, akcie v spolupráci s neďalekým hypermarketom. V komplexe krytej časti nájdete denný bar, reštauráciu, saunu a masáže.

 

  • počet bazénov/plocha7 bazénov (1 detský), nový krytý - wellness bazén
  • teplota vody (od-do): 28-38 °C
  • liečivé účinky: choroby pohybového ústrojenstva, reuma (termálna voda 57 °C sa získava z geotermálneho vrtu o hĺbke 1 600 metrov)
  • športové a kultúrne vyžitie (atrakcie treba platiť zvlášť): ihriská, 120 metrov dlhý tobogán, špeciálne cvičenia vo vode (napr. pre tehotné ženy), minigolf, tenis, plážový futbal, volejbal, malé detské ihrisko s hojdačkami, preliezkami a pieskoviskom, nafukovací hrad a trampolíny, v areáli prírodné jazero vhodné na člnkovanie, rôzne kultúrne akcie.
  • vybavenie parku: ubytovanie (bezbariérový hotel, penzión, kemping), bufety, bar, reštaurácia, ležadlá, sauna, masáže, pedikúra, manikúra.
  • ako sa tam dostať: Do Dunajskej Stredy chodí vlak na trase Bratislava Komárno a pravidelné autobusové linky. Dunajská Streda je 45 km od Bratislavy smer juhovýchod. Kúpalisko sa nachádza na južnom okraji Dunajskej Stredy, na Gabčíkovskej ceste. K areálu vás dovedú dobre viditeľné orientačné tabule.
  • Mesto Dunajská Streda a okolie

 

 

Zľava s vernostnou kartou - Kartu Dunajskej Stredy s výhodami nielen pre obyvateľov DS od januára 2010 nahradila Vernostná karta, ktorá poskytuje väčší okruh zliav. Držitelia karty napríklad zaplatia len 50 percent zo vstupného a permanentky na klzisku a vstupné na termálne kúpalisko ich stojí o 40 percent menej. Majú tiež nárok na 50 percentnú zľavu pri kúpe ročnej a štvrťročnej parkovacej karty, zľavnený lístok na mestský autobus a menej ich stojí aj príspevok na čiastočnú úhradu nákladov za pobyt dieťaťa v škôlke, školskom klube či centre voľného času. Držiteľom Vernostnej karty môže byť aj právnická osoba, pričom má nárok na poskytnutie 50 percentnej zľavy z ceny ročnej a štvrťročnej parkovacej karty. Výhody poskytnuté majiteľom vernostnej karty

 

  • prevádzka: celoročná
  • otvorené: po-ne od 09:00 do 21:00 hod.
  • vstupné: Cenník

 

     

Thermalpark Dunajská Streda
Gabčíkovská cesta 237/38
929 01 Dunajská Streda
Tel.: +421 (0)31 552 40 91
Fax: +421 (0)31 552 41 91
Hotel, penzión, autokemping
Tel.: +421 (0)31 551 00 96
Mob.: +421 905 895 964
E-mail:
info@thermalpark.sk

 

 

 

 

Zdroj/autor: thermalpark, drom (pozri aj Galériu)

 

VIDEO Thermalpark Dunajská Streda



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa