Jazero Morské oko

2011-06-01 12:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Jedno z najväčších turistických lákadiel zemplínskeho regiónu jazero Morské oko ponúkne počas nadchádzajúceho leta niekoľko noviniek.



V blízkosti chodníkov pre turistov nebudú chýbať nové lavičky a viacero moderných informačných panelov.

Morské oko je národná prírodná rezervácia s chránenou flórou a faunou. Rozprestiera sa na ploche vyše 13 hektárov neďaleko obce Remetské Hámre v Sobranskom okrese. Nad jazerom vo Vihorlatských vrchoch je častým cieľom turistov aj Sninský kameň, ktorý ponúka panoramatické výhľady na okolité pohorie a doliny.

V blízkosti jazera v tomto roku pribudlo šesť nových lavičiek. Informácie o Vihorlatských vrchoch si môžete prečítať na novej tabuli umiestnenej na vrchole Sninského kameňa. Turistická trasa k tomuto cieľu trvá peši z Morského oka približne hodinu a pol.

Novinkou je aj informačný panel, ktorý onedlho umiestnia pri hrádzi jazera. Momentálne sa pracuje na jeho výrobe, do začiatku letnej turistickej sezóny bude nainštalovaný.

Panel poskytne komplexné informácie o tunajšej národnej prírodnej rezervácii. V nasledujúcom období sa plánuje vymeniť na turistickom chodníku v blízkosti Morského oka postupne 10 starších informačných tabúľ za nové.

Neďaleká obec zorganizuje počas leta tradičné športové podujatie s názvom Hámorská dvadsiatka. Jej trasa povedie z Remetských Hámrov k Morskému oku a späť. Bežecký pretek sa uskutoční v priebehu júla.

 

 

Informačná kancelária mesta Michalovce
Námestie Osloboditeľov 30
071 01 Michalovce
Tel.: +421 (0) 56/686 41 05, +421 (0) 56/628 14 29
Fax: +421 (0) 56/628 14 29
Email:
pazicova@msumi.sk, jurcova@msumi.sk

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: Vydavateľstvo Dajama

VIDEO Jazero Morské oko



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa