Prečo cestovať do Talianska

2012-07-09 16:00:00 |   |    | 

Zo všetkých európskych krajín je Taliansko zrejme tou, ktorú možno najťažšie charakterizovať. Je zároveň modernou a priemyselnou krajinou, ale aj krajinou poľnohospodárskou, kde sú obyvatelia silne orientovaní na rodinu a ich život je spätý s tradíciami a obradmi katolíckej cirkvi.



Sprievodca po Taliansku ponúka veľmi detailné, prehľadné a aktuálne informácie. Je rozdelený do sedemnástich kapitol, ktoré v podstate zodpovedajú administratívnemu členeniu krajiny. Miestopisná časť je veľmi podrobná, sprievodca vás bude sprevádzať nielen pri prehliadkach veľkých miest a známych pamiatok, ale dostanete sa s ním aj do menej navštevovaných lokalít.

Jeho rady ocenia milovníci historických a umeleckých pamiatok, ktorým poskytuje okrem zasväteného popisu pamiatok, múzeí, galérií a kultúrnych zariadení tiež aktuálne informácie o otváracej dobe a cene vstupného. Spokojní budú aj turisti, ktorí uprednostňujú putovanie prírodou, sprievodca im dáva tipy na výlety a turistické trasy a klasifikuje ich podľa obtiažnosti.

V sprievodcovi nájdete dôležité autobusové a vlakové spoje vrátane aktuálnych časov odchodov a dĺžky cesty, ďalej výberový zoznam hotelov, ktoré sú rozdelené do cenových kategórií, vrátane charakteristiky ich služieb spolu s telefónnymi číslami a konkrétnymi cenovými údajmi.

Sprievodca tiež odporúča miesta, kde sa môžete dobre najesť či zabaviť. Rovnako sa môžete zoznámiť so základnými údajmi z histórie Talianska, jeho architektúrou a umením. Pripojený je aj stručný česko-taliansky slovníček a zoznam dôležitých výrazov.

Aktualizované vydanie prináša najnovšie informácie. Samozrejmosťou sú kvalitné farebné fotografie aj rad podrobných máp.

 

Taliansko

Autor: Ros Belford, Martin Dunford, Celia Woolfreyová, Rob Andrews, Jules Brown, Jonathan Buckley, Tim Jepson

Vydavateľstvo: Jota

Rok vydania: 2012

Väzba: brožovaná

Počet strán: 1156+32

Cena: 798 Kč

 

Zdroj/autor: jota.cz, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa