Západ USA - Národné parky

2012-05-10 13:00:00 |   |    | 

Sprievodca Západ USA - Národné parky patrí do početnej skupiny svetoznámych bedekrov nakladateľstva Rough Guide, ktoré sú preslávené svojím mimoriadnym záberom a rozsahom a súčasne presnosťou, aktuálnosťou a tiež pútavým štýlom. Aktualizované vydanie sprievodcu prináša množstvo informácií o najznámejších prírodných skvostoch tejto rozľahlej oblasti, ako sú národné parky Yosemite, Sequoia, Yellowstone, Grand Canyon a mnohé ďalšie. Informuje tiež o známych amerických veľkomestách na pacifickom pobreží od Seattlu cez San Francisco a Los Angeles až po San Diego.



Sprievodcu ocenia najmä cestovatelia, ktorí sa vydávajú do Ameriky na vlastnú päsť, ale využijú ho tiež organizovaní turisti, ktorí si vďaka zaujímavým tipom odnesú zo zeme ešte viac zážitkov.

V úvode sa zoznámite so základnými štatistickými údajmi aj 16 najkrajšími miestami, ktoré by ste pri svojich cestách po západnej časti USA nemali minúť.

Kapitola Základné informácie prináša praktické rady a pokyny, napríklad ako sa do Spojených štátov dostanete a čo vás to bude stáť, aké doklady budete potrebovať a čo môžete v tejto krajine po príchode očakávať.

Samotný sprievodca je rozdelený do piatich kapitol - Kalifornia, Juhozápad, Severozápad, Skalisté hory a Veľké planiny, z ktorých každá obsahuje okrem podrobného popisu prírodných krás, pamätihodností, turistických trás a plánikov miest aj zoznamy ubytovacích možností, tipy na reštaurácie, bary, zábavné podniky, ako aj prehľad lyžiarskych stredísk.

V záverečných súvislostiach sa dočítate podrobnosti o dejinách USA, o významných osobnostiach a dielach, ktorými Spojené štáty prispeli k svetovej kultúre. Pozornosť je venovaná taktiež slovenským komunitám v tejto časti USA.

 

Západ USA - Národné parky

Autor: Samantha Cook, J. D. Dickey, Nick Edwards, Greg Ward

Vydavateľstvo: Jota

Rok vydania: 2012

Väzba: brožovaná

Počet strán: 550+32

Cena: 489 Kč

 

Zdroj/autor: jota.cz, drom

Foto: jota.cz

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa