Šepot buša

2012-12-18 14:00:00 |   |    | 

Africké večery sú plné tajomstiev. Skrýva sa v nich strach z neznáma, nepokoj, rozochvenie. Medzi predlžujúcimi sa tieňmi a poslednými lúčmi zapadajúceho slnka znie tichý šepot, s postupujúcim prítmím čím ďalej zrozumiteľnejšie. Hovorí nielen o udalostiach uplynulého dňa, ale ožívajú v ňom aj dávno zabudnuté príbehy.



Kúzlu Afriky podľahol hneď na svojej prvej ceste v roku 1965 aj autor tejto knižky. Od tých čias navštívil subsaharskú Afriku mnohokrát. Aj z tejto knižky znie pieseň divočiny, plazivé kroky šeliem, trúbenie slonov, rev levov, chechot hyen, zašpliechanie jazernej hladiny, uzatvárajúcej sa za obrovským krokodílom. Premieta sa v nej však aj mnoho podivuhodných ľudských osudov, z ktorých niektoré sa strácajú v neznámom.

Ako skončil slávny lovec ľudožrútskych šeliem, ktorý sa vydal po stope tajomného ndalawa, považovaného niektorými za leva, inými za mimoriadne veľkého leoparda? Čo prinútilo stádo slonov k tomu, aby v podvečernom šere obkľúčilo a zaútočilo na Landrover s účastníkmi safari?

Ako sa podarilo princeznej z Mesačných hôr uniknúť zo zajatia šialeného diktátora Idiho Amina a neskončiť v čeľustiach jeho obľúbeného obrovského krokodíla z jazera Kyoga? A čo vieme o podivných meteoritoch a iných záhadných nebeských telesách, dopadajúcich ako na objednávku na juhu Afriky?

 

Šepot buša

Autor: Jaroslav Mareš

Vydavateľstvo: MOTTO

Rok vydania: 2011

Počet strán: 272 + 64

Cena: 13,19 eur

 

Zdroj/autor: albatrosmedia.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa