Praktický sprievodca Skalicou a okolím

2013-02-04 13:30:00 |   |    | 

Pred letnou turistickou sezónou vydala Skalica nového turistického sprievodcu mestom. Upriamuje v ňom návštevníkovu pozornosť na najzaujímavejšie a najdôležitejšie pamiatky Skalice, na podujatia i osobnosti. Prináša informácie o možnostiach vyžitia v oblasti kultúry, zábavy, športu a turistiky, vrátane cykloturistiky.



Sprievodca v úvode informuje o histórii Skalice, ktorej v roku 1372 udelil Ľudovít I. výsady slobodného kráľovského mesta, za čo sa mu Skaličania v roku 2008 odvďačili postavením sochy v centre. Fotografiami a opisom sa potom kniha venuje pamiatkam - okrem iných Rotunde sv. Michala, františkánskemu kostolu, Kostolu sv. Michala Archanjela na námestí s vyhliadkovou vežou, na ktorú vedie 120 schodov.

Sprievodca Skalicou nasmeruje turistov aj do známeho Jurkovičovho Domu kultúry, múzea, na kalváriu či do františkánskeho kláštora, kde sa na otvorenom ohni pečie pravý skalický trdelník. Tento originálny cukrársky produkt je chránený európskou ochrannou značkou, recept naň sa rovnako nachádza v sprievodcovi. Súčasťou knižky sú praktické mapy, prehľad ubytovacích a stravovacích zariadení.

V kapitole Turistika a okolie je viacero tipov na prežívanie voľného času - návšteva Baťovho kanála, Zlatnícka dolina, vzácne Skalické rybníky, vodná nádrž Mlynky, ale aj ďalšie vzdialenejšie ciele. Jedna zo statí sa venuje vinohradníctvu, ktoré je neoddeliteľnou súčasťou skalického regiónu.

Zaradené sú aj potrebné kontakty na nákupy, stravovanie, návštevu úradov, zdravotníckych zariadení, MHD a čísla verejnej služby. Texty do sprievodcu pripravili pracovníci Záhorského múzea a radnice v Skalici, autormi fotografií sú Eduard Timko a Miroslav Minďáš.

Súbežne s Praktickým sprievodcom mestom Skalica a okolím vyšla aj anglická a nemecká mutácia prospektov mesta, ktoré dopĺňajú aktuálne fotografie.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (5 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 18. apríl. 2024. Meniny má Valér.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa