KNIHA Čína - Krajina nebeského draka

2008-03-04 17:30:00 |   |    | 

IKAR - Krajina nebeského draka alebo Čína, je jednou z najzáhadnejších a najzaujímavejších civilizácií. Jej tisícročia trvajúca dynastická vláda, ktorá siaha až pred rok 1500 pred n.l., nám zanechala bohaté dedičstvo náboženských systémov, filozofických myšlienok, umenia, vedy a mytológie.



Kniha čerpá z najnovších archeologických nálezov a sinologických teórií. Mapuje čínsku históriu, spoločnosť a náboženstvo od predhistorických legiend až po koniec cisárskej monarchie v roku 1911. Venuje sa aj postmonarchistickému obdobiu v búrlivých rokoch 20. storočia až po šúčasnosť.

Vysvetľuje kľúčové duchovné i umelecké tradície tejto významnej mimoeurópskej civilizácie a opisuje jej najväčšie prínosy v oblasti vedy  a techniky, napríklad objav pušného prachu, kníhtlače a kompasu.

Novým spôsobom prekonáva pohľad na Čínu ako na izolovanú a do seba zahľadenú civilizáciu. Množstvo farebných fotografií a malieb spolu s obsažným textom sprostredkúvajú tradície a zvyky v najvzdialenejších kútoch čínskeho vidieka až po dianie na cisárskom dvore.

 

Názov:    Čína

Autor:     Edward L. Shaughnessy

Vydal:     Ikar 2006

Jazyk:     slovenský

Počet s.:  256

Väzba:     viazaná

Cena:      529 Sk

 


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa