KNIHA Bulharsko

2010-06-17 18:00:00 |   |    | 

Aktuálny knižný sprievodca z renomovaného vydavateľstva. Vitajte v Bulharsku, na jeho prekrásnych plážach i v atraktívnych lyžiarskych strediskách...



V Bulharsku tvoria celú tretinu krajiny hory, na mnohých miestach presahujú výšku 2000 metrov a nezriedka sa blížia až k trom tisíckam. Pokojne ich možno porovnať s Alpami...

Táto krajina má čo ponúknuť: tradičné domčeky a uličky, kostoly vyzdobené ikonami, prírodné rezervácie, rustikálne krčmičky s vynikajúcou kuchyňou a moderné a živé strediská so záľahami snehu.

Vitajte v Bulharsku, na jeho prekrásnych plážach i v atraktívnych lyžiarskych strediskách. V Bulharsku vás čaká vyvážená rovnováha, kombinácia tradičného s moderným. Vďaka vysokým horám poskytuje výborné podmienky na lyžovanie a horskú turistiku. Lyžovanie tam je kvalitné a nie príliš drahé, hoci sa vlastne odohráva len v dvoch oblastiach, v pohorí Pirin a Vitoša.

Bulhari sú veľmi temperamentní a pohostinní, pri najrôznejších príležitostiach sa obdarovávajú kvetinami a i medzi neznámymi ľuďmi je značne rozšírené tykanie. Špecifickom v bulharskej komunikácii je prikyvovanie na znamenie nesúhlasu a zavrtenie na súhlas.

Medzi bulharskými pamiatkami nájdete grécke chrámy, rímske kúpele, byzantské pevnosti kupolovité hrobky. Vnútrozemie Bulharska ukrýva až 700 jaskýň, z nich najhlbšia dosahuje hĺbky 415m. Morské pobrežie je 378 km dlhé a je tvorené rozmanitými prírodnými útvarmi. Skladá sa z piesočnatých pláží, zalesnených strání a hôr, údolie riek i skalnatých zátok.

Čierne more, ktoré brehy Bulharska omýva, je bulharským najväčším prírodným bohatstvom. Môže sa pýšiť čistotou a priezračnosťou až do hĺbky 20 metrov. Pláže klesajú pod morskú hladinu len veľmi pozvoľna, čo iste ocenia najmä rodiny s malými deťmi.

Spolu s knihou Bulharsko – společník cestovatele môžete navštíviť múzea v hlavnom meste Sofii, osmanské pamiatky v Plovdive, rímske mesto Nikopolis ad Istrum, Rilský kláštor, Údolie ruží, trácke hrobky či strhujúce útesy a slnkom zaliate pláže čiernomorského pobrežia.

 

Bulharsko - Společník cestovatele

Autor: Kolektív
Vydavateľ: Ikar CZ
Počet strán: 288
Väzba: viazaná
Jazyk: český
Rok vydania: 2010
Bežná cena: 11,83 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa