KNIHA Prežiť!

2010-09-27 15:30:00 |   |    | 

Už dlhé roky sa výskum zaoberá otázkou prečo niektorí ľudia prežijú život ohrozujúcu situáciu, zatiaľ čo iní v tej istej situácii podľahnú. Pritom často to nebývajú tí silnejší alebo tí s najlepšou výbavou. Jednoducho sú šikovnejší, vytrvalejší a majú pevnejšiu vôľu...



Kniha Prežiť ponúka stratégie a techniky, ako zostať nažive v akejkoľvek nebezpečnej situácii. Vyše 250 strán a viac ako 1000 farebných ilustrácií.

Techniky, taktiky a finty. 50 tréningových projektov rozfázovaných do postupov po jednotlivých krokoch na použitie v tiesňových situáciách.

Naštudujete si princípy prežitia v divočine, naučíte sa zručnosti potrebné na prežitie, ako vyhľadanie úkrytu a vody, založenie ohňa, zaistenie potravy, ako sa chrániť pred divokou zverou a pred prírodným prostredím, ako si pripraviť prírodné lieky v naliehavých prípadoch.

Kniha je systematicky rozdelená na kapitoly Úkryt, Oheň, Voda, Potrava, Náradie a výstroj. Veľmi zaujímavé rady ponúka kapitola Sebaobrana v mestskej džungli. Útoky na ženy, použitie improvizovaných zbraní, sexuálne napadnutia...

Ďalšie kapitoly radia, ako prežiť v úlohe rukojemníka, čo robiť v krízových situáciách pri cestovaní a aká je prvá pomoc na záchranu života.

Nechýbajú rady odborníka, ako si zdokonaliť inštinkty a zlepšiť posudzovanie rizík. Ako sa vyhnúť nebezpečným situáciám a ako pokojne a pozitívne reagovať pri konfrontáciách.

„Môže to znieť ako psychotáranina, ale vizualizácia určite nie je len pre elitných atlétov,“ píše v úvode knihy Prežiť expertka Debra Searlová.

„Vtip je v tom, že duševnou predstavou nejakého úkonu môžeme trénovať naše telo tak, aby ten úkon zvládlo bez toho, že by sme ho vykonali v skutočnosti. Preto myšlienka sama dokáže vybudiť fyzickú odozvu.“ 

A toto je pri snahe prežiť v krízových situáciách jeden z najdôležitejších kľúčov.

 


Prežiť! divočina/terorizmus/ vzduch/ more/pevnina 
Autor: Kolektív 
Vydavateľ: Svojtka SK 
Počet strán: 256
Väzba: viazaná
Rok vydania: 2010
Cena: 17 eur

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 8. máj. 2024. Meniny má Ingrida.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa