Letná sezóna na Zemplínskej šírave

2011-05-31 12:15:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Letná turistická sezóna sa v tomto roku na Zemplínskej šírave začne oficiálne 19. júna.



Okrem oddychu a rekreácie vám poskytne vodná nádrž už tradične aj podmienky pre kultúrne vyžitie či výletné plavby loďou.

V rekreačnom stredisku Klokočov momentálne prebieha úprava pláží a napúšťanie bazéna na kúpanie. Ten by mal byť 19. júna, keď tu odštartujú letnú turistickú sezónu sprievodným programom, prístupný návštevníkom Zemplínskej šíravy bez poplatku.

Na rekreantov čaká počas tohto leta jedna novinka, a to novozriadené táborisko v stredisku Paľkov. Miestna samospráva momentálne rokuje s viacerými záujemcami o podmienkach usporiadania letných hudobných festivalov v rekreačnej oblasti Klokočov.  

Potrebnou úpravou prešli v uplynulých dňoch aj pláže v blízkosti kúpaliska v rekreačnom stredisku Kaluža. Bazén je vyčistený a vzorky vody putovali na rozbor hygienikom.

Turistom tu budú počas leta k dispozícii zrekonštruované sociálne zariadenia so solárnym ohrevom vody. Samospráva v súčasnosti rokuje s tímom usporiadateľov, aby sa na Zemplínsku šíravu počas prvého júlového víkendu opätovne vrátil minuloročný hudobný festival.

Viacero rekreačných stredísk pri vodnej nádrži spravuje v okrese Michalovce aj obec Vinné. Prichádzajúce leto prinesie na Zemplínsku šíravu aj viacero kultúrnych a spoločenských akcií.

Nebude chýbať Zemplín veterán rallye, Dni vína vo Vinnom, folklórny či Easthetic festival, ako aj tradičný zraz motocyklistov. Zemplínsku šíravu môžete spoznávať i počas tohto leta prostredníctvom výletnej plavby loďou.

 

Zdroj/autor: tasr, drom

Foto: Ján Lacika, Vydavateľstvo Dajama

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa