Tip na víkend: Slovak Food Festival po tretí raz v Bratislave

2012-05-21 17:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Milovníkov dobrého jedla na treťom ročníku Slovak Food Festivalu v dňoch 25. až 27. mája na Bratislavskom hrade čakajú okrem iného bylinky, čerstvá zelenina, domáce lokše, husacina, steaky, pralinky, suši, smažené aj nesmažené dobroty, víno, destiláty, káva, čaj a špeciality z rôznych kútov Slovenska, ale aj Moravy, Čiech či ďalekej Ázie.



Pochúťky im ponúkne 56 vystavovateľov, pričom sa môžu tešiť i na jarný trh zeleninárov, detský kútik a školu remesiel či bohatý sprievodný program. Moderátorom bude opäť Peter Justin Topoľský.

V rámci Slovak Food Festivalu sa už tradične konajú rôzne súťaže. Svoje schopnosti vo varení si už po tretí raz zmerajú zástupcovia slovenských médií a po úspešnom nultom ročníku Majstrovstiev Slovenska v otváraní ustríc sa tento rok uskutoční prvý ročník, v ktorom budú profesionálni kuchári otvárať 30 ustríc typu Belon používaných aj na európskom a svetovom šampionáte. Na svoje si však v poslednú májovú sobotu prídu aj diváci - správne otvorené ustrice totiž poputujú do hľadiska na ochutnávku.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu sú deti, pre ktoré organizátori pripravili tvorivé dielne Školy remesiel ÚĽUV (rezbárska dielňa, drotárska dielňa, detská paličkovaná čipka, maľba na sklo, hrnčiarska dielňa), detské ihrisko a skákací hrad, maskota včielku pre dobrú náladu a besedu s odborníkom na zdravú výživu Igorom Bukovským.

Vstup na festival bude voľný, kúpiť si budete môcť festivalové lístky v hodnote 6 eur (5 kusov) alebo 12 eur (10 kusov), ktoré budete následne vymieňať za jednotlivé jedlá a produkty z ponuky.

 

Zdroj/autor: sita, drom

Foto: slovakfoodfestival.sk

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa