Veľkonočné trhy vo Viedni začínajú

2013-03-14 14:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Tradičné veľkonočné trhy odštartujú vo Viedni už v polovici marca. Počas Veľkonočných sviatkov ponúknu viedenské trhy rozmanitosť v podobe veľkonočných umelecko-remeselných výrobkov cez kulinárske pochúťky až po sprievodný hudobný program. Veľa zábavy si užijú hlavne deti.



V piatok, 15. marca otvoria Veľkonočné trhy umeleckých remesiel Am Hof. 20 vybraných umelcov ponúkne umelecko-remeselné výrobky z materiálov ako drevo, bambus, sklo, keramika, striebro a podobne. Pochôdzne stánky vytvoria akúsi malú dedinku umeleckých remesiel a ponúknu možnosť aj za nepriaznivého počasia vybrať si z ponuky. Veľkonočné trhy umeleckých remesiel Am Hof potrvajú do 1. apríla.

Staroviedenské veľkonočné trhy - Altwiener Ostermarkt v centre mesta otvoria tiež tento piatok, 15. marca. Medzi 50 vystavovateľmi, ktorí ponúknu umelecko-remeselné výrobky, veľkonočné darčeky a kulinárske pochúťky, nájdete niekde medzi stánkami aj najväčšiu kopu veľkonočných kraslíc v Európe, ktorá sa skladá zo 40 tisíc veľkonočných vajíčok.

Deti zabavia veľkonočné tvorivé dielne a bábkové divadlo, náladu spestria aj vystúpenia hudobných zoskupení, ktorých spektrum siaha od ľudoviek až po gospely. Staroviedenské veľkonočné trhy na námestí pred kostolom Schottenkirche potrvajú až do 1. apríla.

Neodmysliteľné sú aj Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn, ktoré odštartujú v sobotu, 16. marca. Nájdete tu veľkonočné ozdoby a výrobky z dielní domácich umeleckých remeselníkov, sviečky, plechové hračky, nostalgické knižky, aranžmány z kvetov, objekty zo skla alebo šperky od mladých dizajnérov. Ponuku 60 stánkov pred barokovou kulisou zámku dopĺňajú najrôznejšie pochúťky a hudobný program v podobe jazzu, swingu a soulu.

Deti sa vyšantia v tvorivých dielňach pri výrobe veľkonočného zajačika z marcipánu, viazaní bahniatok, veľkonočných hrách či hľadaní čokoládových vajíčok. V zámockej kaplnke sa v nedeľu, 17., 24. a  31. marca vždy o 10.00 uskutočnia sviatočné omše. Po parkovom areáli sa záujemci môžu previesť vláčikom tzv. „Schönbrunner“. Veľkonočné trhy na zámku Schönbrunn budú otvorené denne od 10.00 do 18.30 a potrvajú do 1. apríla.

 

Zdroj/autor: compress, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa