Tip na víkend: pravá jarná atmosféra na Dobrom trhu v Bratislave

2013-04-23 12:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Dobrý trh sa v sobotu, 27. apríla predstaví na staromestskom Jakubovom námestí. Ide o špeciálnu „lokálnu edíciu“. V spolupráci so Slow Food Pressburg sú pripravené zrejúce syry zo Slovenskej Ľupče, klobásy z Horných Salíb, pravé bio víno z Veľkého Krtíša, grilované ryby zo Stupavy, mak z Jarnej, dva druhy nefiltrovaného nepasterizovaného piva a ďalšie dobroty.



Filozofia medzinárodného hnutia Slow Food sa sústreďuje na poctivé, pomalé a tradičné postupy produkcie, ale aj samotného prežívania života. V tomto duchu sú  vyberaní aj ostatní predajcovia na trhu. Medzi nimi nájdete aj Štokovec/priestor pre kultúru v Štiavnickej stanici s autorskými knižkami a grafikami, vydavateľstvo Virvar, remini, ale aj módnu značku Puojd (ktorej je vidiek srdcublízky) a Mile Male vintage módu pre deti. Staromestské materské centrum Prešporkovo privíta všetkých na ich detskej a susedskej burze na školskom dvore v ZŠ na Grosslingovej 48. Pripravený je aj zaujímavý kultúrny program.

Dobrý trh sa bude venovať aj téme permakultúry a záhradníctva. Návštevníci si budú môcť na workshopoch vyrobiť hmyzie domčeky a červíkové kompostovače. Slow Food Pressburg v spolupráci s OZ Človek v ohrození predstavia medzinárodný Slow Food projekt „1000 záhrad v Afrike“.

Pomalý životný štýl bude reprezentovať skupina “Štrikovanie na verejnosti”. Každý sa môže pridať, a ak máte doma vlnu, ktorú nepotrebujete, prineste ju! V parku nájdete aj klasické písacie stroje, na ktorých si môžete napísať list, Domov použitých kníh, tradičné spôsoby tlače a literárno-diskusný kútik, kde sa môžete osobne stretnúť s autormi z Literárneho klubu. Jem ine na Bratislavskom regáli vás naučí piecť domáci chlieb a ako sa správne starať o kvások.

V rámci kultúrneho programu zahrá La3no Cubano a pripravený je workshop bubnovania na bubnoch Drumben vyrábaných v susedných Čechách. Tešiť sa môžete aj na pouličnú hudbu od Funny Fellows, Gramafon Brothers a Lostblok, ku ktorej predvedie a zároveň bude vyučovať swingový tanec Boogie Woogie Charlie Dance Studio. Pre deti je pripravené divadelné predstavenie Zkufravon. V Štúdiu 12 bude prebiehať prednáška D(r)áma menom Slovensko, ktorá je zameraná na podporu vzniku nových dramatických textov, reflektujúcich dvadsať rokov samostatnosti Slovenskej republiky.

 

Zdroj/autor: dobrytrh.sk, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa