TIP na víkend: Fašiangy sú v plnom prúde a dobrým jedlom sa nešetrí

2015-02-05 12:00:43 |   |    | 

Po dovolenke sa aj Dromedár vracia späť k svojim pravidelným povinnostiam. Preto si pre vás opäť pripravil zoznam zaujímavých podujatí, ktoré môžete navštíviť na celom Slovensku. Nevynechajte príležitosť sa kultúrne obohatiť, alebo len zabaviť s priateľmi. Je čas fašiangov a osláv, a preto by ste nemali zostať sedieť doma. V lese je možno pre vás zima, ale na týchto akciách sa isto zahrejete a dobre pobavíte. Nech sa páči, náš výber:



 

Kremnica

 

Po roku sa do Kremnice opäť vracia podujatie Big Air, kde sa predstavia športovci na freestyle snowboard a freeski šou. Program sa začne už v piatok večer premietaním filmov z Adrenalín Film Festivalu a pokračovať sa bude v sobotu na Štefánikovom námestí. Organizátori tam už teraz stavajú 10 metrov vysoký mostík, ktorý poslúži na prezentáciu, voľný tréning, kvalifikáciu a následne aj večerné superfinále. Do programu budú zaradené aj sprievodné podujatia a akcie.

 

Košice

 

Vo východnej metropole  sa cez víkend budú konať Slávnosti zborového spevu Vojtecha Adamca. Behom pár dní sa predstavia rôzne zbory prezentujúce to najlepšie zo zborového spevu u nás na Slovensku. Podujatie sa uskutoční v Kasárňach/Kulturparku.

Organizácia Terra Incognita – Krajina nespoznaná si pre návštevníkov Spiša pripravila zaujímavý program. Od nedele 8. februára až do utorka 10. februára sa budú odohrávať Pankuškové fašiangy. V rámci nich návštevníci budú mať možnosť objavovať tradície celého okolia a pritom sa skvelo zabávať. V tomto radostnom čase sa dočkáme zakáľačky, lahodných pochúťok, tradičných vystúpení, karnevalu na lyžiach a aj pochovávania basy.  Všetko sa odohrá v areáli lyžiarskeho strediska Plejsy, kde bude v rámci programu platná nová mena – Krompašský dukát. Kto príde v maskách, bude mať taktiež možnosť si dve hodiny lyžovať zdarma, prípadne sa celý deň zabávať na ľadovej ploche. Ďalším zaujímavým bodom je jazda historickou mašinkou. Historický expres Magda vyrazí z hlavnej stanice v sobotu o 8:30.

 

Trnava

 

Pre malých aj veľkých si mesto pripravilo veľmi zaujímavý a hlavne hravý program. Počas FestHry, ktorý sa bude konať od tohto piatku do nedele, sa zabavia úplne všetci. V trnavskej Mestskej športovej hale sa totiž počas víkendu zozbierajú tie najlepšie spoločenské hry pre všetky vekové kategórie. Novinky aj overené klasiky si zahráte i zakúpite. Okrem stolových hier sa však deti zabavia aj na nafukovacích atrakciách, a dospelých potešia súťaže, šach, stolný futbal, alebo biliard. V piatok budú brány otvorené od 15:00 do 20:00, v sobotu od 10:00 do 20:00 a v nedeľu od 14:00 do 20:00.

 

Doľany

 

Keďže sme stále uprostred zimy, dobrý horúci nápoj vždy padne vhod. Preto sa vo vinárstve v Doľanoch túto sobotu uskutoční Festival varených vín. Lahodný mok z rôznych druhov si vychutnáte v spoločnosti chutného jedla a prekrásnej prírody.

 

Myjava

 

Príjemné podujatie sa v nedeľu odohrá aj v Trenčianskom kraji. V Myjave na Námestí M. R. Štefánika majú ľadovú plochu, ktorá v tento deň bude hostiť Karneval na ľade. Okrem dobrej zábavy sa návštevníci môžu tešiť na zaujímavý program a vyhodnotenie najzaujímavejšej masky.

Zdroj/autor: SACR, TASR, SiSa, drom    

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa