TIP na víkend: Cestovateľský veľtrh aj narodeninová oslava levíčat

2016-01-28 12:00:00 |   |    | 

Január sa končí a nám zostáva ešte niekoľko dní na to, aby sme stihli to, čo sme si na tento mesiac naplánovali. Dane, účty a podobné si rýchlo vybavte, aby vám zostal čas na oddych a zábavu. Sme v období fašiangov, čiže počas víkendov sú obce aj mestá plné zábav a plesov. Program si môžete naplánovať aj sami, alebo sa inšpirujete našim prehľadom.



 

Bratislava

 

Dnes sa v Inchebe otvára medzinárodný veľtrh cestovného ruchu ITF spojený s výstavami Poľovníctva a oddychuWellness a fitness. Na ITF sa dozviete veľa informácií o cestovaní do rôznych obľúbených krajín, ale aj o spoznávaní Slovenska. Budete mať možnosť si zakúpiť zájazdy, oboznámiť sa s krajinami a pozrieť si zaujímavý program. Veľtrh bude prebiehať až do nedele.

Za kultúrou zase môžete zájsť do Kina Film Europe, kde prebehne Festival iránskych filmov. Do soboty si tu pozriete 7 filmov, ktoré vyrozprávajú rôzne príbehy z tejto tak vzdialenej krajiny.


Prečítajte si aj:


 

Vysoké Tatry

 

Po roku sa na Hrebienok vráti súťaž v ľadovom tesaní. V piatok tam prebehnú neoficiálne majstrovstvá sveta v tvorení úchvatných sôch z ľadu TATRY ICE MASTER. Predstaví sa tu 12 tímov z rôznych krajín, ktoré spolu opracujú až 90 ton ľadu. Okrem tesania je pripravený zaujímavý program s hudobnými vystúpeniami, ľadovou a ohňovou šou, prezentáciami, tombolou a na záver dňa vždy s laser šou. Tohtoročné témy sú Svetová fauna, Krajina odkiaľ pochádzam a Abstrakt – voľná téma.

 

Hriňová

 

Silu koní a um ich jazdcov v nedeľu preverí Zimná furmanská súťaž ťažných koní. Deň začne sprievodom furmanov o 9:00 a pokračovať bude súťažou pri futbalovom ihrisku o 10:00. Súťažiaci si zmerajú sily v troch disciplínach – slalom na čas, silová súťaž v páre a silová súťaž v jednotke. Popri súťaži nebude chýbať dobré jedlo a zábava.

 

Martin

 

Múzeu slovenskej dediny si túto nedeľu pripomenú, ako prebiehali tradičné fašiangové slávnosti. Program Už sa fašiang kráti ukáže naše tradície ako aj obľúbené masky - chlap v koši, baba naopak, prespanka a iné. Počas dňa prebehnú sprievody týchto masiek, ku ktorým sa môžete pripojiť, ak prídete aj vy v maske. V tomto prípade budete mať vstupné zadarmo. Popritom si pochutíte na fašiangových jedlách a uvidíte, ako sa vyrábali remeselné výrobky. Na záver programu nastúpia plačky a kapela, ktorá dovtedy hrala, pochová basu.

 

Bojnice

 

Zoologická záhrada budete počas soboty oslavovať. Narodeniny totiž oslávia dvaja významní členovia tunajšieho zvieracieho kolektívu – atraktívne levíčatá. RamzesZara oslávia prvý rok svojho života a pri tej príležitosti návštevníci, ktorí prídu v maske leva získajú darček. Program s prezentáciou a samotnou oslavou sa začne o 9:30 v Centre environmentálnej výchovy.


Mohlo by vás zaujímať:


 

Zdroj/autor: Slovakia.travel, zoobojnice.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa