Arborétum Mlyňany otvorí sezónu bohatým programom

2007-04-27 15:29:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Arborétum Mlyňany pri Nitre otvorí v sobotu novú sezónu Ambrózyho dňami. Zároveň si pripomenie 115. svojho založenia.



Na sobotu a nedeľu je pripravený bohatý kultúrny a spoločenský program. Vystúpia country skupiny, deti zabaví bábkové divadlo, na podujatí sa prezentujú ľudovoumeleckí remeselníci, ktorí budú svoje výrobky aj predávať. Organizátori očakávajú až 20 000 návštevníkov. Brány Arboréta budú otvorené od 9:00 do 19:00 hod.

Arborétum založil v roku 1892 Štefan Ambrózy-Migazzi. Podarilo sa mu sústrediť cudzokrajné dreviny a aklimatizovať ich na naše podmienky. Dnes tu možno nájsť na ploche 67 hektárov vyše 2300 druhov vzácnych cudzokrajných drevín, čím sa arborétum zaraďuje k najväčším v strednej Európe.

V parku sa nachádza množstvo stálozelených drevín. Arborétum Mlyňany je v súčasnosti špecializované pracovisko Slovenskej akadémie vied. V rámci svojho poslania sa podieľa na základnom i aplikovanom dendrologickom výskume, eviduje a prezentuje mimoriadne rozsiahle a vzácne zbierky drevín z celého sveta.

Zdroj/autor: wnsita, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa