Zima v Tatrách: V utorok uzavrú vysokohorské chodníky

2016-10-28 08:00:00 |   |    | 

Vo Vysokých Tatrách začína zimná sezóna. V utorok 1. novembra oficiálne uzavrú turistické chodníky, čo znamená obmedzenie pohybu vo vysokohorskom teréne s ohľadom na ochranu prírody, ako aj zdravie a bezpečnosť návštevníkov.



 

Prichádzajúce uzavretie tatranských turistických chodníkov ukončuje síce oficiálne letnú turistickú sezónu, no nepredstavuje komplexný zákaz pohybu v našich veľhorách.

Aj v nadchádzajúcich mesiacoch si možno vychutnať výstup napríklad na všetky obľúbené celoročne otvorené vysokohorské chaty, s výnimkou Chaty pod Rysmi. "Toto ročné obdobie si vzhľadom na počasie a jeho zmeny, ako aj možnú snehovú pokrývku vyžaduje, aby turisti pri prechádzkach a túrach v Tatrách nezabúdali na kvalitnú obuv a teplé oblečenie a zároveň vždy zvážili svoje fyzické možnosti a vzali do úvahy aktuálnu predpoveď počasia," upozornila riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová. V rámci tohto ročného obdobia by turisti prichádzajúci do Tatier nemali zároveň zabúdať na to, že v novembri postupne prebiehajú jesenné technické údržby na lanovkách, ktorých realizácia je nutná pri príprave na zimnú sezónu.

"Termín okolo začiatku zimnej sezónnej uzávery turistických chodníkov už tradične považujeme vo Vysokých Tatrách zároveň za čas, kedy vrcholia prípravy na nadchádzajúcu zimnú sezónu. Pre tento rok sme oficiálne otvorenie zimnej sezóny naplánovali na 25. novembra, kedy už po štvrtý raz sprístupnime pre verejnosť Tatranský ľadový dóm na Hrebienku," povedala pre TASR Žigová. Zároveň doplnila, že nosnou témou diela, ktorého výstavba sa začne 2. novembra a bude v rámci nej robiť 15 sochárov a ich pomocníkov, bude spišská gotika.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: TASR
Zdroj: TASR, ako

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa