V Bratislave vzniká prvá mestská pláž

2007-06-15 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Na petržalskom brehu Dunaja sa začali práce na príprave prvej mestskej pláže v Bratislave. Nákladné autá navezú počas dvoch dní do priestoru na Tyršovom nábreží 1 130 ton piesku na špeciálnu geotextíliu a vytvoria tak pláž s rozlohou 3 200 metrov štvorcových.



V posledných rokoch sa mestské pláže stali fenoménom európskych metropol. Svoju urbánnu pláž má Paríž, Berlín, Brusel, Praha a túto letnú sezónu sa medzi ne po prvýkrát zaradí aj Bratislava s T-Com Fiesta plážou. Za jej realizáciou stojí značka T-Com v úzkej spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy.

Pláž bude slúžiť obyvateľom a návštevníkom mesta ako oáza oddychu a relaxu v blízkosti centra. Poskytne možnosti na oddych, šport, gastronomickú a sanitárnu zónu. Kúpanie v Dunaji je v tomto priestore zakázané, na bezpečnosť bude dozerať strážna služba a záchranári. Zámerom spoločnosti T-Com, Bratislavského magistrátu a hlavného organizátora-agentúry MW Promotion, bolo obohatiť mesto o priestor, ktorí jeho obyvatelia ocenia. Priestor, ktorý bude slúžiť ako mestská pláž v letných mesiacoch (kúpanie v Dunaji bude ale v tomto priestore zakázané), dajú organizátori v septembri do pôvodného stavu.

Zdroj/autor: mw promotion, drom

Foto: mw promotion (počítač)

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 3. máj. 2024. Meniny má Galina.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa