V Kambodži spadlo lietadlo s turistami

2007-06-25 13:40:00 |   |    | 

KAMBODŽA - Najmenej 20 ľudí pravdepodobne zahynulo pri havárii lietadla, ktoré dnes letelo medzi dvoma obľúbenými turistickými destináciami v Kambodži. Na palube sa nachádzali aj traja Česi.



Stroj ruskej výroby AN-24 na charterovej linke letel zo Siem Reap, kde stojí slávny chrámový komplex Angkor Wat, do Sihanoukville, prímorského mesta s prístupom k plážam.

Podľa šéfa sekretariátu vlády pre civilné letectvo Hima Saruna boli na palube aj cudzinci, hoci ich mená zatiaľ neuviedol. Trinásť pasažierov bolo z Južnej Kórey, traja z Českej republiky a jeden z Ruska. Piati z nich pochádzali z Kambodže. Na palube sa nachádzala päťčlenná posádka Kambodžanov. Stroj patril malej kambodžskej leteckej spoločnosti PMT Air, ktorá začala lietať zo Siem Reap do Sihanoukville iba v januári. Aerolínie tvrdia, že kontakt s lietadlom stratili o 10.50 h miestneho času, päť minút pred jeho plánovaným pristátím.

Záchranári ešte neurčili miesto, kam sa stroj zrútil. Podľa jedného z predstaviteľov letiska údajne lietadlo havarovalo v horách pri pobrežnom meste Kampot, 130 kilometrov od metropoly Phnompenh.

Lietadlo Antonov AN-24 sa vyrábalo do roku 1978. Slovenská armáda ho používala do minulého roka, kedy sa v januári pri maďarských hraniciach zrútil rovnaký typ so 42 ľuďmi na palube. Pád prežil len jediný človek. V roku 2006 využívali aerolínie po celom svete ešte 448 týchto strojov.

Zdroj/autor: tasr, čtk, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)

Súvisiace články



Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa