Nehodu kambodžského lietadla nikto neprežil

2007-06-27 09:13:00 |   |    | 

KAMBODŽA - Nehodu lietadla, ktoré sa v pondelok zrútilo na juhu Kambodže, neprežil nikto z 22 osôb na palube. Lietadlom cestovalo aj trinásť juhokórejských a traja českí turisti.



"Všetci zomreli. Je to potvrdené," povedal minister informácií Khieu Kanharith. Ruské lietadlo An-24 prevádzkované spoločnosťou PMT Air sa zrútilo v pondelok predpoludním v búrke počas letu medzi dvoma populárnymi turistickými destináciami, Siem Reap - kde sa nachádza slávny chrámový komplex Angkor Wat a mestom Sihanoukville na južnom pobreží.

     

Posádka pátracieho vrtuľníka miesto nehody objavila dnes skoro ráno. Vrak sa nachádza vysoko na zalesnenom kopci severovýchodne od vrchu Bokor v provincii Kampot. Podľa guvernéra provincie Khoy Khun Huora, ktorý miesto nehody videl z helikoptéry, sa nezdá, že by vrak po náraze horel.

Guvernér dodal, že teraz je hlavnou úlohou vytvoriť v lese čistinu, aby sa zlepšil prístup na miesto nehody, keďže vrtuľníky momentálne nemôžu pristávať v blízkosti. PMT Air je malou kambodžskou spoločnosťou, ktorá začala v januári lietať medzi Siem Reap a Sihanoukville. Leteckú trasu vytvorila vláda s cieľom podporiť rozvíjajúci sa turistický priemysel.

     

Riaditeľ leteckej spoločnosti Sar Sareth v utorok povedal, že nevie, kedy bolo lietadlo vyrobené. Ako však dodal, pred štartom bolo v "dobrom stave". Príčiny nehody bude možné zistiť až po objavení tzv. čiernych skriniek, ktoré zaznamenávajú technické dáta o priebehu letu a komunikáciu posádky.

 

Na oficiálnom zozname cestujúcich sú uvedené aj mená troch mladých českých turistov vo veku 19 až 21 rokov (dve ženy a jeden muž) Podľa českého denníka Šíp sa jedná o príbuzných českého miliardára a spolumajiteľa veľkej stavebnej firmy (PSG International).

 

Zdroj/autor: tasr, sp, čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: tasr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa